De Schakel
Uitgelicht
Corona-virus krijgt Louis Geerts niet klein

Hij kroop door het oog van de naald. Het Corona-virus werd Louis Geerts bijna fataal, maar hij kan het gelukkig nog navertellen. ‘Mijn boodschap: je kan genezen van deze levensgevaarlijke, gemene ziekte. Ik ben daar het bewijs van.’   Louis…

Hij kroop door het oog van de naald. Het Corona-virus werd Louis Geerts bijna fataal, maar hij kan het gelukkig nog navertellen. ‘Mijn boodschap: je kan genezen van deze levensgevaarlijke, gemene ziekte. Ik ben daar het bewijs van.’

 

Louis (82) –voormalig vice-voorzitter van de KBO én Stichting Welzijn Ouderen, oud-preses van de volkstuinvereniging De Kraan, lid van het koor van de Sint-Willibrorduskerk en fietsclub Tempo 13- werd op 20 maart met hoge koorts opgenomen in het Tilburgse Elisabethziekenhuis; als een van de eerste Corona-patiëntenuit Berkel-Enschot. ‘Ik was helemaal van de wereld en kan me niets herinneren van de eerste vijf dagen. Daarna werd ik overgebracht naar het Radboudziekenhuis in Nijmegen, waar ik intensief behandeld ben van 25 tot en met 30 maart.’

Pas toen de oud-docent wiskunde van het Cobbenhagenlyceum verhuisde naar Dekkerswald in Groesbeek knapte hij zienderogen op. Louis: ‘In een voormalig pand van het Radboudziekenhuis werd binnen enkele dagen een vleugel ingericht voor Corona-patiënten. Met een bijbehorend medisch team. Daar mocht ik oefeningen doen en voelde ik me weer mens. Volgens de artsen heb ik ontzettend veel geluk gehad. Ik ben dagenlang beademd en moest een zuurstofmasker dragen. Toen het zuurstofgehalte toenam en ik zelfstandig kon ademen, mocht ik op 7 april naar huis.’

‘Corona hoeft niet het einde te zijn’

 

Gifbeker

De gifbeker was helaas voor Louis nog niet helemaal leeg. De eerste avond na thuiskomst maakte hij een flinke smak van de trap, waar hij een flink gekneusde rug en een hernia aan overhield. ‘Wellicht dat de nasleep van het Corona-virus mij parten speelde. Ik viel achterover met mijn hoofd tegen een ruit, die helemaal aan diggelen lag. Gelukkig had ik geen last van mijn hoofd. Des te meer van mijn rug. Daar heb ik nu veel meer hinder van dan van het virus.’

Alle pech en Corona-ellende kregen Louis uiteindelijk niet klein. Wel is hij nog snel vermoeid, wat kortademig en vergeetachtig. ‘Dat hoort er allemaal mij. Ik blijf vechten om er zo goed mogelijk bovenop te komen.’

Louis is blij met de steun die hij ontving van vele dorpsgenoten. ‘Telefonisch en via vele kaartjes en bloemen. Dat was echt hartverwarmend en deed me ontzettend goed. Iedereen hartelijk bedankt. Wat ik de mensen vooral wil meegeven en benadrukken, is dat Corona niet het einde hoeft te zijn.’

Tekst: Stefan Latijnhouwers

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op