De Schakel
Nieuws
Concordia zet jubilarissen in het zonnetje

Muziekvereniging Concordia vierde het 60-jarige jubileum van Frans Broeders (73) en het 25-jarige jubileum van Jos van Baast (34). Voor de heren is muziek een grote passie. Op 6 september kregen zij allebei een speld. Na de gebruikelijke repetitie op…

Muziekvereniging Concordia vierde het 60-jarige jubileum van Frans Broeders (73) en het 25-jarige jubileum van Jos van Baast (34). Voor de heren is muziek een grote passie. Op 6 september kregen zij allebei een speld.

Na de gebruikelijke repetitie op woensdag, kreeg Frans een oorkonde en speld van de Brabantse Bond van Muziekverenigingen. ‘Dat is toch wel bijzonder, maar ik ben nog niet de oudste hoor. We hebben iemand die al 72 jaar lid is en daar heb ik een goede voorganger aan’, zegt Frans.

Inzet
Frans speelt niet alleen van kleins af aan bij de muziekvereniging, maar zet zich ook op veel andere vlakken in. Hij verzorgt de ledenadministratie en de jaarlijkse donateursactie en samen met zijn vrouw is hij beheerder van het muziekhuis.

Het leukste vindt hij natuurlijk muziek spelen in het HarmonieOrkest.’Het mooiste aan zo’n vereniging is dat je met alle leeftijden muziek maakt’, zegt Frans. Hij wil jongeren dan ook aanmoedigen om muziek te maken. ‘Het is goed om de geest te ontwikkelen en geestelijk fit te blijven.’

Passie
Ook de voorzitter van Concordia kwam tijdens de avond aan het woord. Hij zette Jos in het zonnetje en reikte een speld uit voor zijn 25-jarige jubileum. ‘De passie is begonnen toen ik op 8-jarige leeftijd meeging naar repetities van mijn vader’, zegt Jos.

Voor Jos is het niet alleen de muziek. ‘Het gaat ook om het sociale er om heen. In die 25 jaar heb ik heel wat mensen voorbij zien komen.’ Als voorzitter van de muziekcommissie helpt hij ook mee om de concerten te regelen. Daar heeft hij nog steeds veel plezier in en hij is voorlopig nog niet van plan om de vereniging te verlaten.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto’s: Peter Timmermans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op