De Schakel
Gemeente
Column dorpswethouder Rolph Dols

KONINGSOORD Beste inwoners, De coronacrisis heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een levensbepalende pandemie. Waar we eind februari nog niet in de gaten hadden dat het zich tot een crisis van dit formaat zou ontwikkelen, hebben we er inmiddels…

KONINGSOORD

Beste inwoners,

De coronacrisis heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot een levensbepalende pandemie. Waar we eind februari nog niet in de gaten hadden dat het zich tot een crisis van dit formaat zou ontwikkelen, hebben we er inmiddels allemaal mee te maken. En dat vraagt veel van ons. Dat heb ik als mens maar zeker ook als wethouder zorg, welzijn & gezondheid de afgelopen maanden van heel dichtbij gezien.

 

Het gewone leven heeft in feite een andere dimensie gekregen. De nabijheid waar ik in mijn rol als dorpswethouder maar vooral als mens zo aan hecht is ineens niet meer vanzelfsprekend. We zijn creatief en vinden andere manieren om toch in verbinding met elkaar te blijven. Ontmoetingen bij de bakker, slager, supermarkt of bloemist worden van noodzakelijke en gehaaste bezoekjes waardevolle momenten van verbinding.

 

Tegelijkertijd gaat een deel van het gewone leven ook gewoon door. Zo wordt er onverminderd hard gewerkt aan Ons Koningsoord. In de special die u dit keer bij deze editie van de Nieuwe Schakel treft, wordt dit ook mooi zichtbaar. Helaas hebben we het nieuwe dorpshart niet gezamenlijk en feestelijk kunnen openen in april. Ondanks dat is in de afgelopen acht maanden het nieuwe dorpshart, ook zonder die openingsfestiviteiten, voor veel inwoners en ondernemers een vaste plek of thuis geworden.

 

De weg ernaar toe ging niet altijd zonder slag of stoot. De ontwikkeling heeft in de afgelopen maanden voor de nodige reuring en uitdagingen gezorgd. Soms gepaard met moeilijke besluiten of keuzes. Op andere momenten met verrassing en creativiteit. Het resultaat tot dusver mag er zijn, een dorpshart dat de inwoners van Berkel-Enschot bij elkaar brengt en bijdraagt aan een bestendige toekomst. Ook deze coronatijd vraagt om moeilijke keuzes, om creativiteit en uithoudingsvermogen. Met diezelfde stip op die horizon, een bestendige toekomst in goede gezondheid.

 

Voor nu zorg voor en let op uzelf en elkaar.

 

Rolph Dols

Dorpswethouder Berkel-Enschot

4 november 2020

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op