De Schakel
Nieuws
Carnavalsoptocht 2024: Tèèd vûr wè nuuws!

10 februari 2024, blauw en geel dat is wat het straatbeeld kleurde vanaf een uur of twee in de middag. Jong en oud gingen in groten getale richting de Raadhuisstraat en Generaal Eisenhowerweg, waar het langs de kant weer genieten…

10 februari 2024, blauw en geel dat is wat het straatbeeld kleurde vanaf een uur of twee in de middag. Jong en oud gingen in groten getale richting de Raadhuisstraat en Generaal Eisenhowerweg, waar het langs de kant weer genieten was. D’n opstoet kwam eraan, het was goed te zien, dat het Tèèd vûr wè nuuws was.

Zo was het voor mij ook. Dit jaar togen we met heel de familie naar de optocht, jawel zelfs familieleden van boven de rivieren en ook die van eronder waar geen carnaval gevierd werd gingen mee. Reden was dat we de verjaardag van mijn zoon, groots wilden vieren en waar kan dat dan niet beter dan bij een carnavalsoptocht. Benieuwd naar wat we dit jaar allemaal te zien zouden krijgen, installeerden we ons langs de kant van de weg met de verjaardagversnaperingen in de bakfiets geladen.

Het duurde even voordat de optocht op gang kwam, maar we hadden nu wel alle tijd om alle mensen eens goed te bekijken. De een was nog leuker gekleed dan de ander. Zo leken er kinderen zo uit een game weggelopen te zijn en ook de film Frozen kwam voorbij in de gedaante van Elsa en de sneeuwpop Olaf.  Verschillende dieren kwamen voorbij, ik had zelf een aap in mijn gezelschap. Maar ook de verschillende sjaals uit Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout ontbraken niet. Maar de Bacardifles op de fiets, die baarde toch wel het meeste opzien.

De spanning werd opgebouwd, maar toen zagen we de wagen met de jeugdraad komen, het sein voor het begin van de optocht. Er waren veel leuke loopgroepen te zien, zowel klein als groot die het publiek helemaal meenamen in hun act. Zo werd er gevraagd of je wat nieuws wilde witten, kon je carnavalskienen met altijd prijs, was er een snelle verkleedsessie en mocht je mee doen met het carnavalesk festival en er was nog zoveel meer te zien.

Natuurlijk kwam ook de coffeeshop voorbij, cv Gin gezeik had het thema flink stoned gebruikt, door verkleed te zijn als de Flinstones. Cv de Rommelpot hadden een waar bal, ze nodigden mensen langs de kant uit om een walsje te wagen. Ook werd het woningprobleem aangekaart en was er een heus Schlager festival.

Al met al een bont gezelschap van wagens, lopers en fietsers. Voor degenen die ik niet noem, iedereen was leuk. Met z’n allen maken jullie de optocht! Het was weer genieten langs de kant van de weg, we wachten het motto af voor volgend jaar, maar het kriebelt wel om ook eens een keer een creatie te maken. Wie weet, ooit…

Foto albums Knollevretersgat:
Opening Carnaval
Carnavalsoptocht

De UITSLAG:

Kinderen:

1e prijs: Siem en Sofie Bertens

2e prijs: Eline Robben

Muziek: van Heukelom

Kleine loopgroep:
1e prijs: Rob van Oirschot

2e prijs: de Barbaras

Grote loopgroep:
1e prijs: De Rommelpot

2e prijs: CV zonder Joris

Praalwagens:
1e prijs: Van wie bende gij d’r ene

2e prijs: Gin Gezeik

 

Tekst: Ellen de Visser
Fotografie: Ad Oerlemans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op