De Schakel
Reportage
Carnavalsmaandag: feestelijke boerenbruiloft en kindercarnaval

Een druk programma op carnavalsmaandag voor de Stichting Openbaar Karnaval (SOK) van Berkel-Enschot en Heukelom. Rond het middaguur trouwden Trijntje en Reintje elkaar in de onecht als boerenbruidspaar. Na deze feestelijke huldiging bij dans- en partycentrum Van Opstal ging in…

Een druk programma op carnavalsmaandag voor de Stichting Openbaar Karnaval (SOK) van Berkel-Enschot en Heukelom. Rond het middaguur trouwden Trijntje en Reintje elkaar in de onecht als boerenbruidspaar. Na deze feestelijke huldiging bij dans- en partycentrum Van Opstal ging in de middag het kindercarnaval bij sporthal ’t Ruiven van start.

De stemming zat er zowel bij de boerenbruiloft als bij het kindercarnaval goed in. Dit jaar geen Knollywoodthema, maar een ingetogen thema waarbij de kleuren zwart en wit centraal stonden. In de kleding waren kleine details van Knollevretersgat verwerkt zoals de blauw-gele corsage van de bruidegom.

Heilige lazarus
Tijdens de ceremonie werd er vooral gelachen om de woorden van pastoor Jospehus Alcholicus Magnificus van de Orde van de Heilige Lazarus. Hij zegende het huwelijk in volgens het evangelie van de Heilige Lazarus en drenkten de ringen in het sap van diezelfde evangelie. ‘Jullie mogen het huwelijk nu in de onecht bezegelen met een echte zoen’, zei de pastoor.

Een boerenbruiloft is pas officieel wanneer de ambtenaar zijn zegje doet. Drs. Z.G. te Maoke van de burgerlijke stand van Knollevretersgat zette de ceremonie voort. ‘Beloofde gij te moake wa zij kapot maokt en beloofde gij niet te veul kapot te moake?’, vroeg de ambtenaar waarop het stel volmondig ‘ja’ zei en muziek en felicitaties volgden.

Springen en klauteren
Ook bij het SOK-kindercarnaval was het een gezellige bedoeling. In de zaal van sporthal ’t Ruiven konden kinderen klauteren op de stormbaan, springen op de springkussens en voetballen. Er waren zelfs twee ‘ballengoochelaars’ aanwezig die de kinderen alle trucjes op dit gebied bij konden brengen.

De ouders genoten op het podium in de zaal van de spelende kinderen. In de middag kregen de kinderen een bezoek van de Raad van Elf. Zij waren paraat tijdens de prijsuitreiking van de kleurplatenwedstrijd.

Kleurplatenwedstrijd
Veerle Vromans uit Berkel won de eerste prijs en fietst voortaan vrolijk in het dorp op haar nieuwe fiets. De fiets werd door De Tweewielerspecialist gesponsord. Cato Denissen uit Heukelom won de tweede prijs en Mathijs Robben uit Berkel werd derde.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Video: Marcel Panis en Bart Van Rijsewijk. KLIK HIER
Foto: SOK. Meer foto’s: www.Knollevretersgat.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op