De Schakel
Carnavaleske deuntjes en Brabantse bruiloft kleurden Knollevretersgat

Na een vol weekend carnavallen, stond de Prins en zijn Raad van Elf maandagochtend weer paraat tijdens het koffieconcert. Bij dans- en partycentrum Van Opstal waren de carnavalsorkesten uit Knollevretersgat en omgeving aanwezig om er een leuke ochtend van te…

Na een vol weekend carnavallen, stond de Prins en zijn Raad van Elf maandagochtend weer paraat tijdens het koffieconcert. Bij dans- en partycentrum Van Opstal waren de carnavalsorkesten uit Knollevretersgat en omgeving aanwezig om er een leuke ochtend van te maken.

In de zaal van het partycentrum was het ook in de vroege ochtend al druk. Het koffieconcert begon dit jaar om half elf, een half uurtje later dan voorgaande jaren. De aanwezige bands maakten er weer een fijn fisje van door de carnavaleske deuntjes te laten horen. De Bullekus, zoals altijd in roze blauw, speelden meerdere nummers.

Ook de Knollekapel en Hofkapel Lof der Zotheid kwamen voorbij. De presentatie van het koffieconcert lag dit jaar in handen van oud-prins Egbert van der Meijs. De bands Nonsjelaant en Noggus lieten ook van zich horen.

brui de guit

Na het koffieconcert volgde de traditionele bruiloft van het boerenbruidspaar. Volledig in de sfeer van de rood-witte ruit van Brabant, kwam het paar het podium op. Het boerenbruidspaar bestond dit jaar uit ‘De schône en de lange’. De getuige van de bruidgom was Mies d’n Scheres en de getuige van de bruid was Giele Klepdeur.

Het duo werd ‘in de onecht verbonden’ door het uitwisselen van de ringen en het tekenen van de akte. Onder luid gejuich werd het koppel als getrouwd verklaard. Niet alleen bruid en bruidegom waren gehuld in rood-wit. Het gevolg van het boerenbruidspaar was volledig gekleurd in rood-wit en een aantal droeg klompen.

Ontbinding

Het boerenbruidspaar en het gevolg vertrokken naar Boerderij Denissen om daar verder te feesten. In de avond volgde de ontbinding van het huwelijk bij De Bron.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto’s: Jan de Haan

http://www.knollevretersgat.nl/albums72157677843287372

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op