De Schakel
Carnaval in Knollevretersgat

Februari, een fris windje blaast, er hangt muziek in de lucht, het is weer zover. Hét feest waar menig Knollevreter met smacht naar uitkijkt. Kom, “We vatte d’r intje” en dan gaan we van start! Openingsritueel Voor de officiële opening…

Februari, een fris windje blaast, er hangt muziek in de lucht, het is weer zover. Hét feest waar menig Knollevreter met smacht naar uitkijkt. Kom, “We vatte d’r intje” en dan gaan we van start!

Openingsritueel

Voor de officiële opening richten we onze blik op Boerderij Denissen. Terwijl tafels en bierfusten klaargezet worden, druppelen de eerste mensen langzaam binnen. Het is nu wachten tot de klok 11 over 11 leest en dan kan Carnaval in Knollenvretersgat (Berkel-Enschot) 2017 van start.

Entree

Het wachten is op Prins Martijn d’n 1e en jeugdPrins Guus d’n 1e. Maarten van de Ven en PP Wouters zijn de presentatoren die alles aan elkaar praten vandaag. De raad van 11 vormt een erehaag en de Hofkapel staat klaar. In een geel met blauw “eendje” maken zij hun entree. De Raad van 11 volgt de Prinsen naar binnen, waarna het publiek en de verschillende aanwezige muzikale ensembles (“Losbandig”, “de Bullekus”, “Nonsjelaant”, “Fiësta Servessa” en “de Subètikkels”) volgen.

Overdracht sleutel

Binnengekomen wordt er door de Hofkapel wat sfeer ‘geblazen’ en overhandigt Burgemeester Noordanus de sleutel van het dorp aan Prins Carnaval. Hij benadrukt dat hij ‘blij is tijd vrij gemaakt te hebben om de macht over het dorp uit handen te geven en er alle vertrouwen in te hebben dat het een prachtig carnaval gaat worden’. De burgemeester wisselt zijn colbert in voor een boerenkiel, waarna er met champagne geproost wordt op de opening van het Carnaval.

Voordat het gehos losbarst wordt de Knol (een beeld symbool voor het Knollenvretersgat) in blauwe en gele rook onthuld en speelt de Hofkapel een Berkels Carnavalslied waarop de Raad uit volle borst meezingt: ‘Ik hou van Berkel-Enschot, daarom zal ik altijd een Knollevreter zijn’.

Optocht

’s middags kan de Carnavalsoptocht natuurlijk ook niet ontbreken. Heel wat mensen hebben zich verzameld om het pracht en praal van de wagens en de verklede mensen te aanschouwen. Met name voor Boerderij Denissen, het eindpunt van de optocht, is het gezellig druk. Er komen verschillende thema’s voorbij. Er is een Egyptische wagen, een party animals bus, een junglewagen, en een Bouwvakkerswagen. Er lopen ook wat mensen mee, waaronder een klein Romeins legertje en Gospel zingende kerkgangers. Het publiek heeft ook flink zijn best gedaan; eenhoorns, Maggi flesjes en wilde dieren hossen vrolijk mee.

Al met al een droge, goed geslaagde en ‘keigezellige’ start van Carnaval in ons Knollenvretersgat.

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto’s: Peter Timmermans Klik hier voor het fotoalbum

https://goo.gl/photos/cwWE6rsQc85u4xob7
https://goo.gl/photos/4XGsebRYyW4vghK58

 

Uitslag Carnavalsoptocht Knollevretersgat:

Kinderen
1. Geluksducks
2. Buurtjes Brenders 2.0

Muziek:
Van Heukelom / De Rommelpot

Jeugdwagen:
KPJ Udenhout

Kleine loopgroep:
1. De Annie’s
2. Die Twee

Grote loopgroep:
1. Gexat
2. CV zonder Joris

Praalwagens:
1. Gin Gezeik
2. CV Beter Bier

Stimulatieprijs:
CV Raak

About the author

Related Posts