De Schakel
Bedrijf in beeld
Bygardo Hairstyle, leukste kapsalon van Nederland

In de personeelskeuken van Bygardo Hairstyle hangt een werkstuk van groep 7 van Chantal van de Bijgaart uit Berkel-Enschot. Zij maakte dit werkstuk over een eigen kapsalon. Hoe die eruit ging zien, hoeveel mensen er zouden werken en hoeveel klanten…

In de personeelskeuken van Bygardo Hairstyle hangt een werkstuk van groep 7 van Chantal van de Bijgaart uit Berkel-Enschot. Zij maakte dit werkstuk over een eigen kapsalon. Hoe die eruit ging zien, hoeveel mensen er zouden werken en hoeveel klanten ze zou hebben. Toen ze 12 was, wist Chantal al precies wat ze wilde: een eigen kapperszaak. Haar droom is al op haar 24euitgekomen.Chantal nam 2 jaar geleden Kapsalon ‘La Tuvert’ in Moergestel over.En sinds vorige week mag Bygardo zich, met de meeste stemmen, leukste kapsalon van Nederland noemen.

Chantal en haar team namen tijdens een spannende finale de eerste prijs voor ‘De Kapsalon met de meeste stemmen’ in ontvangst. Ze is er nog beduusd van. ‘Mijn moeder had ons opgegeven, nooit gedacht dat we zo hoog zouden eindigen. Er hebben zoveel mensen (738) op ons gestemd! Er deden ruim 2.400 kapperszaken mee en bij de eerste telling stonden we al nummer 7. We hebben de stemmogelijkheid gepromoot en tegen het einde waren we 2e. Het was een grote verrassing dat we uiteindelijk wonnen’. Bygardo won ook een Golden Award voor hoogste waardering met een 9,6 en werd 1evan Oisterwijk én Noord-Brabant.

Passie voor haar en mode
Chantal werkte 5 jaar voor Kapsalon Giesing in Oisterwijk. Daarna was ze 3½ jaar ambulant waarbij ze niet alleen thuis kwam kappen maar ook leuke kleding, sieraden en accessoires verkocht. ‘Ik had 700 klanten, dus het was enorme druk’.Chantal wilde graag een eigen zaak en zocht ruimte in Berkel-Enschot. Toen kwam ‘La Tuvert’ op haar pad. ‘Een eigen zaak is als een rollercoaster; er komt zoveel op je af. Het is niet alleen bezig zijn met haar, maar ook met alle financiële administratie, inkoop, verzekeringen etc. Maar ik vind het geweldig leuk om te doen.’ Chantal heeft vier medewerkers in dienst, waaronder haar moeder.

Vanuit Berkel-Enschot komen nog veel van haar klanten speciaal naar Bygardo gereden en daar is ze erg dankbaar voor. Haar spontaniteit, passie en servicegerichtheid hebben Chantal met recht op nummer 1 van Nederland gezet. 

Toekomstplannen
‘Misschien komt er nog een salon in Berkel-Enschot/Oisterwijk. We zijn net gestart met onze nieuwe exclusieve producten van MR SMITH op VEGAN basis. We werken met producten van LANZA, SEBASTIÁN EN KIN COSMETICS. En ik start ook weer met de verkoop van leuke kleding. 

Tekst: Elke van Dommelen
Foto: Robert Sanders, Fotostudio RSP 

Bygardo Hairstyle
Schoolstraat 11
5066 EC Moergestel
013 5133709
www.bygardo.nl

About the author

Related Posts