De Schakel
Van Berkelse Bodem
Broodje zuurkoolstamppot met worst

Recept Januari 2022 En zo is het ineens 2022. Januari en februari vind ik echt maanden voor de kolen, al dan niet in de vorm van een stamppot. Ook gebruik ik de winter om plannen te maken voor het volgend…

Recept Januari 2022

En zo is het ineens 2022. Januari en februari vind ik echt maanden voor de kolen, al dan niet in de vorm van een stamppot. Ook gebruik ik de winter om plannen te maken voor het volgend seizoen op de moestuin. Kijken welke zaden ik nog heb, wat wil ik dit jaar in mijn tuin zetten, wat moet er dus besteld worden. En dan natuurlijk ook nog een plan maken waar alles kan komen te staan in de tuin en wanneer er gezaaid kan worden. Dit jaar begin ik op een andere tuin en ook de kinderen hebben zich een deel van de nieuwe tuin toegeëigend. Ze hebben ook al een bestelling aan zaden en planten bij me gedaan, die kunnen heerlijk hun gang gaan in 2022. Het eerste recept van dit jaar is gemaakt met groente die ik in 2021 nog heb geoogst van mijn tuin. Geniet ervan en op een hopelijk heel goed moestuinjaar, met de juiste hoeveelheden zon en regen…

 

INGREDIËNTEN voor 10 stuks

300 gram zoete aardappel                                200 gram zuurkool

Rookworst                                                       1 gesnipperde witte ui

1 appel                                                            10 pistoletjes

Mosterd                                                          Mayonaise

Paprikapoeder                                                 Kaneel

Gemalen Komijn                                              Peper

 

BEREIDEN

Schil de zoete aardappel en de appel en snijd in stukjes. Kook deze samen met de zuurkool en de rookworst bovenop voor 20 minuten. Giet daarna af, leg de rookworst weg en stamp de rest van de ingrediënten met wat kaneel, paprikapoeder, gemalen komijn en peper tot een stamppot. Ondertussen snipper je een ui en bak deze voor een paar minuutjes. Ook kan je de mosterdmayonaise klaarmaken, 2 eetlepels mayonaise met 2 tl mosterd. De rookworst snijd je in 5 stukken en dan halveer je hem, zodat je 10 stukken hebt.

Nu kan je de broodjes gaan vullen, snijd de broodjes vanaf de bovenkant in en niet helemaal door. Als eerste doe je er de zuurkoolstamppot in, met een stukje rookworst. Daarboven op gebakken uitjes en je maakt het af met wat mosterdmayonaise.

 

EET SMAKELIJK!

Volgende keer weer een andere groente in de hoofdrol in Van Berkelse Bodem!

Ellen de Visser

 

VAN BERKELSE BODEM- volg VAN BERKELSE BODEM op Facebook en Instagram en blijf op de hoogte!

 

About the author

Related Posts