De Schakel
Uitgelicht
Bridgeclub ‘Gezelligheid Troef’ bestaat dertig jaar

Het is dertig jaar geleden dat twaalf vrouwen uit Berkel-Enschot een bridgeclub voor de gezelligheid oprichtten. Van die twaalf zijn er nog steeds zes lid. Op 1 mei vierden ze hun dertigjarig jubileum in Gasterij de Commanderie aan de Rielseweg…

Het is dertig jaar geleden dat twaalf vrouwen uit Berkel-Enschot een bridgeclub voor de gezelligheid oprichtten. Van die twaalf zijn er nog steeds zes lid. Op 1 mei vierden ze hun dertigjarig jubileum in Gasterij de Commanderie aan de Rielseweg in Riel met een diner en werden de leden verrast met een optreden van de goochelaar Hens. Dat was een heel geanimeerd gebeuren en wat de goochelaar allemaal voor elkaar kreeg, was voor gewone mensen niet meer te begrijpen. De normale bridgemiddagen zijn in de Druiventros, maar voor speciale gelegenheden is men gewend naar ergens anders uit te wijken.

Huiskamerbridge
Met 12 leden werd gestart in de vroegere ‘huiskamer’ van de Druiventros. Daar groeide de club tot 64 leden. De Druiventros had ruimte nodig en Café Concordia werd het nieuwe onderkomen. Toen dat werd verkocht, werd de kantine van sporthal ’t Ruiven ons honk om later weer terug te gaan naar de Druiventros. De bridgeclub is niet aangesloten bij de landelijke koepel van bridgeclubs. Het bestuur is heel goed in staat haar eigen zaken te regelen. Angelique Brocken is secretaris, Ine Stenders penningmeester en Anny Janssens is al vanaf de oprichting voorzitter van de bridgeclub.

We spelen voor ons plezier en niet met het mes op tafel

Bridgen voor het plezier
De sfeer bij de bridgeclub is heel gemoedelijk. Er wordt niet gespeeld in een groter competitieverband, maar men speelt voor de gezelligheid en voor het plezier in het spel. Anny Janssens vertelt dat ‘er wel onderlinge competities worden gehouden, maar dan worden de kaarten niet met een grote klap op tafel gelegd als men denkt te winnen’.  Angelique Brocken zegt: ‘We houden het gezellig en spelen graag goed bridge’. 

Een levende club
Dertig jaar geleden is men begonnen met 12 leden en nu zijn dat er 49. Ooit zijn dat er zestig geweest. Nieuwe leden zijn van harte welkom. Er wordt vanaf half september tot mei woensdagmiddag in de Druiventros gespeeld. Iedereen kan eens komen kijken hoe het eraan toe gaat en of het zou bevallen om ook lid te worden. Je kunt bellen met Anny Janssens, tel 013-5331936. Je hoeft geen volleerd bridger te zijn; de ervaring in het spel komt met de jaren.

Bekijk hier het fotoalbum
van de gezellige jubileumviering van
Bridgeclub Gezelligheid Troef.

Tekst: Jan van der Straaten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op