De Schakel
Nieuws
Brendersstraatje wordt Carnavalsstraatje

Waar moeten we nu naar toe op Carnavalsmaandag? Dat was de grote vraag van een aantal vrijwilligers van Kraanpop, nadat social media berichtte dat het traditionele Saunabal ter ziele is.  ‘Het is toch van de zotte dat er op maandagavond…

Waar moeten we nu naar toe op Carnavalsmaandag? Dat was de grote vraag van een aantal vrijwilligers van Kraanpop, nadat social media berichtte dat het traditionele Saunabal ter ziele is. 

‘Het is toch van de zotte dat er op maandagavond in Berkel-Enschot niks te doen is met Carnaval’, vindt Twan van den Brand. Hij is voorzitter van Kraanpop en zijn club heeft ondertussen veel ervaring met het neerzetten van een goed feestje. Kraanpop, Zomerleut, Trekkertrek. Allemaal succesnummers. 

1eeditie
Het rijtje wordt nu aangevuld met de 1eeditie van Kraanpops Brenderbal op de maandagavond met Carnaval. Samen met de uitbaters van De Bron en Van Opstal gaat Kraanpop een Carnavalsstraatje maken waar iedereen boven de 18 jaar welkom is. 

Brendersstraatje wordt Carnavalsstraatje

‘Het wordt een feest met carnavalsmuziek en een optreden van Henny Huijsmans , die pendelt tussen de beide kroegen. Op de vroege avond komen een aantal carnavalsbandjes’, geeft Ronnie de Rooij van De Bron aan. Zijn buurman Van Opstal is de afgelopen vier jaar op maandag ook open geweest. ‘Nu gaan we er spektakel van maken en overkappen de stoep van de Burg. Brendersstraat’, verklapt partymanager Ad van Opstal. 

Twan ziet het al helemaal voor zich: ‘We hebben geen zin in hard style-muziek met carnaval en al helemaal geen zin om naar Tilburg te moeten. Daarom bouwen we gewoon zelf een feest, met Knollevreters onderling. Lekker laagdrempelig even naar het Brendersstraatje om de hoek en je laten verrassen door veel gezelligheid en plezier’. 

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

Vlnr: Ronnie de Rooij, Twan van den Brand en Ad van Opstal

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op