De Schakel
Brendersstraatje kleurt oranje tijdens Koningsdag

Het Brendersstraatje vormde dit jaar opnieuw het oranje hart van Berkel-Enschot tijdens Koningsdag. Op de terrassen dronken inwoners een biertje en genoten van optredens van The Rockin Drifters op het podium. Kinderen struinden de vrijmarkt af op zoek naar koopjes…

Het Brendersstraatje vormde dit jaar opnieuw het oranje hart van Berkel-Enschot tijdens Koningsdag. Op de terrassen dronken inwoners een biertje en genoten van optredens van The Rockin Drifters op het podium. Kinderen struinden de vrijmarkt af op zoek naar koopjes of hadden zelf een kraampje om spullen te verkopen.  

Het Brendersstraatje was een aantal dagen van tevoren al omgetoverd tot een oranjestraatje. Naast de oranjeversiering stonden er ook tenten vanwege de slechte weersvoorspelling. De activiteiten waren vooral buiten; het weer wist dit jaar geen roet in het eten te gooien.

Activiteitenkaart
Kinderen konden tijdens Koningsdag een activiteitenkaart kopen bij de stand van stichting Jeugdwerk. Voor twee euro vijftig kregen zij een pakje ranja, snoepzak, chips en mochten zij meedoen aan de activiteiten. Naast spijkerbroekhangen, sjoelen, jenga en blikgooien waren er vrijwilligers aanwezig om te schminken.

Om even op adem te komen na het slenteren tussen de kraampjes van de kindervrijmarkt, konden bezoekers genieten van koek en zopie in de wei. Kinderen konden ook een ritje maken op een pony. De opbrengst is voor mishandelde paarden.

Verenigingsleven
Bij de kraampjes waren verschillende dingen te koop zoals tweedehands spellen, poppen, kleding en boeken. Naast de kindervrijmarkt was ook het verenigingsleven aanwezig. Zo stond muziekvereniging Concordia paraat met een stand. Ook stichting van Hand tot Hand probeerde aandacht te vragen voor kinderen en gezinnen in Sri Lanka.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Peter Timmermans Klik hier voor de fotoreportage

 

[streamer] Weer geen spelbreker kindervrijmarkt

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op