De Schakel
Nieuws
Brasserie Robben krijgt nieuwe eigenaar: ‘jonger en frisser’

Vol enthousiasme en energie begint Sophie Daelmans (24) aan een nieuw avontuur. Per 1 december is zij de nieuwe eigenaresse van Brasserie Robben. Sophie was meteen verkocht toen zij de brasserie zag liggen. Wat er gaat veranderen? ‘Jonger en frisser,…

Vol enthousiasme en energie begint Sophie Daelmans (24) aan een nieuw avontuur. Per 1 december is zij de nieuwe eigenaresse van Brasserie Robben. Sophie was meteen verkocht toen zij de brasserie zag liggen. Wat er gaat veranderen? ‘Jonger en frisser, maar zeker niet modern. De basis blijft hetzelfde.’

Op haar veertiende begon Sophie in de horeca en al snel kwam zij erachter dat daar haar hart lag. Zij startte met de opleiding hospitality managment en al tijdens haar opleiding kreeg zij een fulltime baan als bedrijfsleider aangeboden. Inmiddels is zij afgestudeerd en bedrijfsleider bij Phillharmonie. ‘De diversiteit is heerlijk, maar ik ontdekte dat ik net dat stapje meer wilde.’

‘Ja-gevoel’
Toch kreeg Sophie nooit het ‘ja-gevoel’ tot dat Brasserie Robben op haar pad kwam. ‘Toen ik hier kwam dacht ik: wauw, dit is het! Ik ben nog jong en heb de tijd en energie om er echt mijn plekje van te maken.’

Hoe dat er precies uit gaat zien, wil Sophie afstemmen op de wens van de gasten. ‘Dat weet ik pas als ik er in zit, maar ik wil in ieder geval meer continuïteit en meer loop creëren.’ Om te beginnen doet zij dat door de openingstijden te verruimen. De brasserie zal ook op maandag open zijn en in het hoogseizoen ook op woensdag.

Officiële opening
Daarnaast vindt Sophie het belangrijk om zelf aanwezig te zijn op de werkvloer en in contact te staan met gasten en personeel. ‘Dat is ook waar ik vrolijk van word.’ Vanwege haar betrokkenheid, verhuist Sophie in maart ook naar de brasserie. ‘Zodat ik makkelijker kan schakelen met gasten en er altijd kan zijn.’

In februari volgt de officiële opening van Brasserie Robben en een nieuwe naam.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts