De Schakel
Reportage
Brasserie Hemels eten en drinken

Na de bibliotheek maakt ook Brasserie Hemels eten en drinken zijn intrede in Koningsoord. De Brasserie zal dé horecagelegenheid van het complex worden en biedt een vernieuwend concept binnen Berkel-Enschot. ‘We willen een wauw-effect creëren’, zegt chef-kok Eelco van der…

Na de bibliotheek maakt ook Brasserie Hemels eten en drinken zijn intrede in Koningsoord. De Brasserie zal dé horecagelegenheid van het complex worden en biedt een vernieuwend concept binnen Berkel-Enschot. ‘We willen een wauw-effect creëren’, zegt chef-kok Eelco van der Tuin.

Dat effect lijkt door inwoners en bezoekers goed ontvangen te worden. ‘Tot nu toe hebben we alleen nog maar positieve reacties ontvangen’, zegt Van der Tuin. De Brasserie biedt naast een kop koffie of een drankje zowel lunch als diner en is zeven dagen in de week open. Het moderne interieur, in combinatie met de authentieke eigenschappen van het klooster, stralen gastvrijheid en gezelligheid uit.

Rechtstreeks van de boer
Het belangrijkste: bezoekers kunnen er ook een goed hapje eten. Samen met restaurantmanager Jordey wil Eelco gasten verrassen. ‘Het vlees komt rechtstreeks van de boer en de runderen hebben voor de slacht een mooi en goed leven gehad’, zegt Van der Tuin. Voor een goede smaakbeleving van dit vlees, moet het vlees enkele weken rijpen. ‘Dat doen wij hier in een speciale koelcel en wordt dry-ageing genoemd.’

Naast kwalitatief goed vlees, wil de Brasserie gasten ook iets van de omgeving meegeven. ‘We hebben een eigen bierbrood en biermayonaise ontwikkeld. Zo laten we terugkomen dat we in een klooster zitten.’ Van der Tuin wil ook zelf droge worsten en vleeswaren gaan aanbieden aan gasten en er komt een kruidentuin in de binnentuin van het klooster.

Voor ieder wat wils
De nieuwe keuken van de Brasserie heeft naast een speciale koelcel ook een speciale grill. ‘Daar grillen we bijvoorbeeld de sateetjes op waardoor we een extra smaaksensatie meegeven.’ De menukaart, die in de vorm van een krant gegoten is, biedt uiteenlopende gerechten. Voor de lunch staan er soepen, uitsmijters, salades en tosti’s op de kaart.

Met het concept willen Eelco en Jordey zich op een breed publiek richten en dat is ook terug te zien in de menukaart. Voor het diner staan basisgerechten zoals saté en steak op het menu, maar ook eendenborst gegaard in hooi en kloosterbier gestoorde varkenskoontjes. Natuurlijk kunnen de kleine eters er ook terecht.

Horecavoorzieningen binnen het klooster
De Brasserie zal alle horecavoorzieningen binnen het klooster gaan verzorgen. ‘Voor speciale gelegenheden hebben we de Kapittelzaal, maar ook andere ruimtes in het klooster.’ Ook in de ruimtes waar De Schalm zich zal vestigen, zal de Brasserie het eten en drinken verzorgen.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Bas Haans

[Fotobijschrift] Rechts in beeld: Eelco van der Tuin en Jessica Brant (Roozen Van Hoppe)

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op