De Schakel
Pennenstreek
Boy van den Bogaard geeft de bolpen door aan…

Geef de bòlpèn door………..  Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect) Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….   Wie ben je? “Boy…

Geef de bòlpèn door………..  Kogelschrèèverke of ook wel bòlpèn (balpen in het Tilburgs dialect)
Een klein inkijkje in de levens van onze dorpsgenoten, wie zijn ze, hoe denken ze over Berkel-Enschot en nog wat meer….

 

  1. Wie ben je? “Boy van den Bogaard, 37 jaar, getrouwd en twee dochters. Docent op de Ruivenmavo in Berkel-Enschot en hoofdtrainer van de plaatselijke voetbalvereniging Jong-Brabant.’

  1. Waaraan denk je bij het dorp Berkel-Enschot? ‘Het dorp waarin ik ben opgegroeid, mijn ouders en vrienden wonen, mijn werk is en waar ik mijn hobby kan uitvoeren.’

  1. Wat vind je het mooiste plekje in Berkel-Enschot en waarom? ‘Dan kies ik voor het trappistenklooster Koningshoeven, daar waar je in een mooie omgeving verschillende speciaal bieren kunt drinken.’

  1. Waar geniet je van? ‘Op dit moment van het opgroeien van onze twee dochters Pux (3,5) en Dot (bijna 2).’
  2. Welke levenswijsheid zou je willen delen? ‘Maak je vooral niet druk om dingen, waar je zelf geen invloed op hebt.’

  1. Wat beteken je voor Berkel-Enschot en wat betekent Berkel-Enschot voor jou? ‘Ik ben inmiddels bezig met mijn 14e jaar als leerkracht/docent. De afgelopen 13 jaar heb ik dat met veel plezier op basisschool Berkeloo gedaan en sinds dit schooljaar op de Ruivenmavo. Daarnaast ga ik volgend seizoen mijn 10e jaar in als hoofdtrainer van Jong-Brabant, waar ik 3x per week met veel plezier werk met een gemotiveerde club jongens. Andersom is Berkel-Enschot ook een groot deel van mijn sociale leven. Mijn ouders wonen 8 deuren naast ons en al mijn vrienden wonen inmiddels ook in Berkel-Enschot.’

  1. Wat zijn je wensen voor Berkel-Enschot, of wat zou je anders willen zien? ‘Het zou leuk zijn als er (nog) meer verschillende tentjes komen voor een kop koffie, borrel, etc. En in de fase waarin wij zitten zou ik het tof vinden als er groot park komt met meer speelgelegenheid voor de jeugd/jongeren. (Denk aan het Reeshofpark en/of een speelboerderij).’

  1. Vraag van je voorganger Jan van Esch: ‘Wat is jouw persoonlijke ambitie als trainer?’ ‘Allereerst denk ik dan aan kampioen worden/promoveren met Jong-Brabant. Dat gun ik de club enorm. En mocht dat uiteindelijk niet lukken, sluit ik niet uit dat ik nog eens zelf de stap hogerop ga zoeken.’

  1. Aan wie geef je de bòlpèn door en waarom? En wat zou je aan hem/haar willen vragen? ‘Mooi om te zien dat er nog steeds bedrijven zijn die door verschillende generaties overgenomen worden, bv: Vakgarage Robben. Daarom ook de vraag aan Niek Robben: De ontwikkeling van de auto gaat snel, hoe zorg jij met jouw familiebedrijf ervoor dat je blijft innoveren?’

Tekst: Boy van den Bogaard en Ellen de Visser

Foto: Privécollectie Boy van den Bogaard

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op