De Schakel
Bowls and Dishes

Het begon met een mooi aardewerk kommetje, meegenomen van een vriendinnenreisje, en het groeide uit tot een prachtige onderneming met inmiddels 20 medewerkers en een grote nieuwe showroom in aanbouw. Bowls and Dishes is een van die leuke bedrijven die…

Het begon met een mooi aardewerk kommetje, meegenomen van een vriendinnenreisje, en het groeide uit tot een prachtige onderneming met inmiddels 20 medewerkers en een grote nieuwe showroom in aanbouw. Bowls and Dishes is een van die leuke bedrijven die onze dorpen rijk zijn. Bij het bedrijf van Serdar Iyriboz en Gwen Smits werken ook veel dorpsgenoten die ervoor zorgen dat alle orders snel en goed verpakt naar de afnemers gaan.

Een goede vooruitziende blik, vastleggen van het ontwerp en het goed aanvoelen van de markt zorgde ervoor dat Bowls and Dishes zo is gegroeid tot deze mooie onderneming. Bowls and Dishes biedt een smaakvolle collectie van handgemaakt aardewerk, mooi olijfhout en Hollands hout om gerechten en hapjes op te presenteren. Schaaltjes, bordjes en accessoires fleuren je etentje, lunch of borrel helemaal op. Het pand van Bowls and Dishes staat een beetje verscholen op het bedrijventerrein. Begonnen ooit vanuit een zolderkamer en een garage, maar nu een groot magazijn vol met de producten die ons allemaal zo aanspreken. Olijfhouten borrel- en snijplanken, aardewerk in de mooiste kleuren, olijfolie en veel kookboeken worden hier opgeslagen en verstuurd. Bowls and Dishes is een groothandel. Particulieren kunnen de artikelen alleen in de (betere kook-) winkels kopen of via websites als Fonq, Bol en Wehkamp.

Nieuwbouw

Op dit moment wordt er druk gebouwd aan de zijkant van het pand. Er ontstaat een geweldige showroom met hoge ramen, veel licht en een inspirerende indeling. De bouw is een samenwerking tussen B&D en TTP Concepts en beslaat zo’n 1700 m2. De gezamenlijke showroom wordt op basis van concepten/werelden ingedeeld. In het midden komt een grote keuken, bar en trainings-/inspiratiecenter.

Naast de eigen producten komen in de showroom ook de producten van TTP Concepts, zoals Joseph & Joseph (hele handige en slimme keukenhulpen, messen en opbergartikelen), Zak (salade en mengbakken), Simplyhuman (prullebakken) en (nog een naam noemen?) . Bowls en TTP verhuizen dan met hun showroom op de Trademart in Utrecht naar Berkel-Enschot. Beter bereikbaar, meer ruimte, minder kosten en voor bedrijven uit Benelux en Duitsland gemakkelijker toegankelijk. Half juni zal de nieuwbouw klaar zijn.

Magazijnverkoop

Een aantal keer per jaar kan iedereen wel direct bij Bowls&Dishes kopen, als de Magazijnverkoop wordt georganiseerd. De data van deze verkopen worden onder andere via Facebook gecommuniceerd.

About the author

Related Posts