De Schakel
Bedrijf in beeld
Bouwbedrijf Oerlemans wil uitblinken in de regio 

Bouwbedrijf Oerlemans bestaat tien jaar. In die tijd hebben Harco Oerlemans en zijn team in onze regio mooie visitekaartjes achter gelaten; prachtige huizen en villa’s en daarnaast nog vele verbouwingen en renovaties. Harco vertelt dat hij 40 jaar geleden in…

Bouwbedrijf Oerlemans bestaat tien jaar. In die tijd hebben Harco Oerlemans en zijn team in onze regio mooie visitekaartjes achter gelaten; prachtige huizen en villa’s en daarnaast nog vele verbouwingen en renovaties.

Harco vertelt dat hij 40 jaar geleden in Loon op Zand geboren werd en sinds 2005 in Udenhout woont, samen met zijn vrouw en hun twee kinderen. Hij heeft bij diverse bouwondernemingen gewerkt, waarna hij voor zichzelf begon. Zijn bedrijf is gevestigd aan de Udenhoutse Magazijnweg 2A.

‘Van daaruit gaan we eigenlijk nooit ver weg’, zegt hij. ‘We willen geen lange reistijden, waar de medewerkers niet gelukkig van worden en die de klant extra geld kosten. Ook onze leveranciers en onderaannemers zijn vooral op de regio gericht. Ze kennen het hier door-en-door en die lokale geworteldheid bevordert goede en persoonlijke contacten en geeft rust in het bedrijf’. Harco bouwt graag nieuw, maar ook verbouwingen, zoals bijvoorbeeld dakkapellen, overkappingen en complete renovaties, vindt hij erg leuk. ‘Als je hier in de buurt rondrijdt’, zegt Harco, ‘is het toch machtig mooi dat je overal objecten ziet, die wij gerealiseerd hebben’.

 

Het blijkt dat het bedrijf veel trouwe relaties heeft. En niet alleen binnen de bouwwereld. Ook opdrachtgevers weten bouwbedrijf Oerlemans telkens opnieuw terug te vinden. ‘Ik denk dat dat ook het sterkste punt is van ons bedrijf’, aldus Harco. ‘We denken nadrukkelijk mee met onze klant, waardoor soms zelfs op het laatste moment plannen kunnen worden gewijzigd.’ Dat levert maatwerk op, alsmede goede service en nazorg.

 

‘De bouw is een geweldig vak’, aldus Harco. ‘Je werkt meestal buiten, vaak in mooi weer. Het is afwisselend werk en je bent altijd trots met het eindresultaat.’ Hij is ervan overtuigd dat de bouw ook financieel steeds interessanter wordt voor werkzoekenden. En toch zoeken de meeste jongelui hun toekomst nog altijd in beroepen waar alleen met het hoofd moet worden gewerkt. Daar wordt de “rat race” dan ook steeds heviger. ‘Dat is in de bouw niet het geval’, zegt hij. ‘Er worden stevige, concurrerende salarissen betaald, mede omdat er een tekort is aan goede mensen die met hun handen willen werken. Ook ons bedrijf is flink op zoek naar metselaars of timmermannen die bij ons aan de slag willen.’

 

Tekst: Jan de Kort, de Wegwijzer

Foto: Henny Schilders: de Wegwijzer

 

Bouwbedrijf Oerlemans B.V.

Den Del 10
5071 TT Udenhout
013-8221486
06-50617680
info@bouwbedrijfoerlemans.nl
www.bouwbedrijfoerlemans.nl

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op