De Schakel
Nieuws
Bouw 17 sociale huurwoningen gestart

Serieuze gezichten onder de rode bouwhelmen bij Wethouder Oscar Dusschooten en directeur-bestuurder René Scherpenisse van Tiwos. Zij legden afgelopen woensdag met veel precisie de eerste begane grondvloer. Dit was de symbolische start van het nieuwbouwproject met twee locaties. Op het…

Serieuze gezichten onder de rode bouwhelmen bij Wethouder Oscar Dusschooten en directeur-bestuurder René Scherpenisse van Tiwos. Zij legden afgelopen woensdag met veel precisie de eerste begane grondvloer. Dit was de symbolische start van het nieuwbouwproject met twee locaties. Op het terrein van de voormalige gymzaal van basisschool Sint Caecilia en ook in de Molenstraat bij de voormalige basisschool Klein Berkeloo, komen eengezinswoningen in de sociale huursector.

Hendriks Coppelmans Bouwgroep uit Uden verwacht begin 2020 de huurwoningen klaar te hebben. De energiezuinige huizen worden verhuurd door woonstichting Tiwos. De sociale huurwoningen zijn bestemd voor huurders met een kleinere beurs. Op de tekentafel bij Hendriks Coppelmans is de BudgetRijwoning ontwikkeld. Een concept voor een eengezinswoning met drie slaapkamers met een huurprijs onder de huursubsidiegrens. Door een flexibele architectuur kunnen allerlei stijlen uitgevoerd worden.  Zo is bij het ontwerp in dit plan rekening gehouden met de aanwezige karakteristieke lintbebouwing. Hergebruik van de school Berkeloo was geen optie. Waar voorheen gegymd werd, zal over een jaar al gewoond kunnen worden. 

Taskforce
De gemeente is heel hard aan het werk is om via het project Taskforce 80 goedkope woningen te bouwen. De zeven woningen in de Kerkstraat en de tien huizen in de Molenstraat dragen daar aan bij. Zezijn energiezuinig en krijgen geen gasaansluiting meer. De nul-op-de-meter woningen wekken zelf alle energie op die nodig is voor verwarming, warm water, ventilatie en huishoudelijk verbruik. De huurder krijgt daarmee een energiebundel en betaalt hiervoor een vast bedrag aan de corporatie. 

Het huidige plan is tot stand gekomen in samenwerking met de dorpsraad, omwonenden, de omgevingscommissie en stichting Stadsbomen. Hierbij is veel aandacht geweest voor parkeren, ontsluiting verkeer, gevelbeeld, groenvoorziening en het straatbeeld. De ervaring leert dat deze sociale huurwoningen erg geliefd zijn en als warme broodjes over de toonbank gaan. Deze week kun je al inschrijven op de woning via de website www.woninginzicht.nl

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts