De Schakel
Bedrijf in beeld
Boodschappen doen wordt winkelen bij Keurslager Jan-Karel van Hoof in Udenhout

‘Slagerij Udenhout klaar voor nieuwe tijd!’ En de klanten die sinds de opening van de nieuwe winkel al een bezoek gebracht hebben aan Keurslager van Hoof aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout, zullen zeker beamen dat de slagerij helemaal ‘van deze tijd’…

‘Slagerij Udenhout klaar voor nieuwe tijd!’ En de klanten die sinds de opening van de nieuwe winkel al een bezoek gebracht hebben aan Keurslager van Hoof aan de Kreitenmolenstraat in Udenhout, zullen zeker beamen dat de slagerij helemaal ‘van deze tijd’ is en dat Jan-Karel en Cristel er de komende jaren zeker mee vooruit kunnen.

 

Gastvrijheid
Precies in een periode waarin de maatschappij zich voortaan op 1,5 meter gaat afspelen, openen Jan-Karel en Cristel hun nieuwe winkel, die daar al helemaal op ingericht is. ‘Boodschappen doen wordt winkelen!’

De klant loopt een route door de winkel en komt onderweg allerlei heerlijke verse producten tegen. De eerste vitrine staat vol met kant-en-klare maaltijden en soepen die allemaal in eigen keuken bereid zijn. Naast gerechten die we kennen uit ‘grootmoeders kookboek’ staan er poke bowls en pizza’s, die de jongere generatie wat meer zal zeggen.

Door een van de verkoopsters word je vervolgens meegenomen langs het grote assortiment aan vleesproducten. Je moet behoorlijk sterk in je schoenen staan om niet wat extra’s mee te nemen dan datgene wat op je boodschappenlijstje staat. Maar van jezelf regelmatig eens culinair verwennen, is nog nooit iemand ongelukkig geworden.

Kwaliteit en ambacht
Ook in de nieuwe slagerij staat de kwaliteit van het vlees en alle andere producten voorop. Dat is zoals de klanten dat van deze keurslager gewend zijn. ‘Wij kiezen bewust voor een Gildehoen kip in plaats van een plofkip en het varkensvlees komt van een Heyde Hoeve varken en het kalfsvlees komt van runderen die in diervriendelijke omstandigheden opgroeien.’ Eén van de specialiteiten is het in eigen huis maken van worst, van grill- tot rookworst.

Regionale functie
Omdat er in de regio steeds minder slagerijen zijn, voelt Jan-Karel dat er voor zijn slagerij een mooie uitdaging ligt om naast Udenhout ook vanuit de omliggende dorpen klanten naar zijn zaak te laten komen. En of dat nu voor één ons salami is of voor de kant-en-klare maaltijden, dat maakt helemaal niets uit. ‘Mensen komen voor een goed stuk vlees naar ons toe. En dat moeten ze dan ook kunnen vinden in onze “Lekker eten winkel!”.’

Tekst/foto: Pieter Michielsen (De Wegwijzer)

Jan-Karel van Hoof Keurslager
Kreitenmolenstraat 27
Udenhout
013-5111273
www.vanhoofudenhout.keurslager.nl

About the author

Related Posts