De Schakel
Nieuws
BokTrappen bruisend nieuw evenement

Bierliefhebbers in Berkel-Enschot en omstreken opgelet! Zij kunnen zondag 20 oktober hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het nieuwe evenement BokTrappen. Heerlijk genieten van bokbieren én overheerlijke, speciale hapjes in liefst negen horecazaken in en buiten het dorp.  In…

Bierliefhebbers in Berkel-Enschot en omstreken opgelet! Zij kunnen zondag 20 oktober hun hart ophalen tijdens de eerste editie van het nieuwe evenement BokTrappen. Heerlijk genieten van bokbieren én overheerlijke, speciale hapjes in liefst negen horecazaken in en buiten het dorp. 

In combinatie met een pils-(blind)proeverijwedstrijd heeft BokTrappen de potentie om uit te groeien tot een onvervalste publiekstrekker. “Wie alle horecavestigingen bezoekt en meedoet aan de wedstrijd, maakt kans op een diner-bon. Kwestie van zoveel mogelijk bieren raden”, legt mede-eigenaar Jeroen Bax van Brasserie en (feest-)Locatie Boerderij Denissen uit. “We serveren tijdens de bokbierproeverij op de verschillende locaties onder meer Hertog Jan Bockbier, La Trappe Bockbier en Brugse Bok. Een must voor fervente bierdrinkers en -kenners. Maar uiteraard is iedereen welkom voor een hapje en een drankje.” 

Profileren
BokTrappen is het eerste wapenfeit van de ‘Gezamenlijke Horeca Berkel-Enschot’.  Jeroen vormt namens dit collectief met de exploitanten Marie-JoséMathijssen van huiskamercafé, tuinterras en speeltuin Mie Pieters (Heukelom) en Ronnie de Rooij van Eeterij De Bron (Molenstraat) de organiserende commissie van het evenement. “Door de krachten te bundelen, willen de plaatselijke exploitanten zich onder het motto ‘Berkel-Enschot verrast’ nadrukkelijker profileren. Waarom uit eten in Tilburg en Oisterwijk, terwijl je in je eigen dorp kan kiezen uit een aantal uitstekende horecazaken?”, benadrukt Marie-José. “Samenwerken met andere exploitanten leidt tot mooie, nieuwe activiteiten”, vervolgt Jeroen. “We komen vier keer per jaar bij elkaar om te vergaderen. In de pijplijn zit onder meer een foodfestival dat we komende zomer willen houden.”  

‘Samenwerken leidt tot mooie activiteiten’

Leuk uitje met vrienden
Naast Boerderij Denissen, De Bron en Mie Pieters openen De Druiventros (Bosscheweg), brasserie Hemels Eten & Drinken (Trappistinnentuin, Koningsoord), Arbie’s Beachhouse (Rauwbrakenweg), Brasserie Valentijn (Molenhoefstraat), Partycentrum Van Opstal (Burgemeester Brendersstraat) en Café ’t Raadhuis (Raadhuisstraat) op 20 oktober hun deuren tijdens BokTrappen. “In elke vestiging staat een ander bokbier en ander hapje op het menu”, aldus Ronnie.”Er is geen vaste route voor de bezoekers. Het is juist de bedoeling dat ze zich op eigen gelegenheid willekeurig verplaatsen naar de deelnemende horecazaken. Een leuk uitje om met een groep vrienden of buurtgenoten te ondernemen. Al wandelend of met de fiets. Nog gezond ook. BokTrappen belooft een échte happening te worden.” 

De eerste editie van BokTrappen wordt 20 oktober gehouden van 12.00 tot 18.00 uur. Deelnemerskaarten kosten 27,50 euro in de voorverkoop (bij de negen deelnemende horecavestigingen) en 32,50 euro op de dag zelf. 

Tekst: Stefan Latijnhouwers
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op