De Schakel
Van Berkelse Bodem
Boerenkoolstamppot met zoete aardappel

RECEPT JANUARI Weer een nieuw jaar ligt voor ons en wellicht één met voornemens om iets meer groente te eten. Dit is een recept met boerenkool, ui en zoete aardappel. Dan heb je de grammen groente van de dag wel…

RECEPT JANUARI

Weer een nieuw jaar ligt voor ons en wellicht één met voornemens om iets meer groente te eten. Dit is een recept met boerenkool, ui en zoete aardappel. Dan heb je de grammen groente van de dag wel binnen. Met een stamppot lukt dat vaak wel, maar wat nu bij andere maaltijden? Het kan best makkelijk zijn om meer groente te eten. Voeg wat rauwkost toe aan de boterham, een salade of kliekje van de vorige avond eten tijdens lunch kan al veel schelen om de groente inname te verhogen. Maar eet vooral waar je je goed bij voelt. Hieronder deel ik een recept met jullie, wat bij ons thuis erg in de smaak viel. Hopelijk bij jullie ook…

Ingrediënten voor 2 personen

500 gram zoete aardappel (geschild en in stukken)

300 gram gesneden boerenkool

2 (kleine) uien in stukjes

100 gram chorizo in kleine blokjes gesneden

1 el ketjap manis

2 el water

peper

  1. Kook de zoete aardappel samen met de boerenkool in zo een 20 min gaar. Giet af en laat goed uitlekken en stamp dan door elkaar.
  2. Fruit de ui en voeg na 5 minuten de chorizostukjes toe en bak voor 2 minuten mee. Daarna de ketjap en de 2 el water erbij en laat 2 minuten smoren.
  3. Voeg bovenstaande ingrediënten bij elkaar en roer door elkaar, doe er nog wat peper doorheen.

Eet smakelijk!
Ellen de Visser
Van Berkelse Bodem

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op