De Schakel
Bedrijf in beeld
Boeijend Huys start met thuiszorg

Het Boeijend Huys biedt ouderenzorg, dagbegeleiding en sinds kort thuiszorg. In de grote villa aan de Bosscheweg 104 vangen Patrick en Wendelien van Boeijen tien ouderen met geheugenproblemen op. ‘Wij spelen altijd in op de vraag en bieden daarom thuiszorg…

Het Boeijend Huys biedt ouderenzorg, dagbegeleiding en sinds kort thuiszorg. In de grote villa aan de Bosscheweg 104 vangen Patrick en Wendelien van Boeijen tien ouderen met geheugenproblemen op. ‘Wij spelen altijd in op de vraag en bieden daarom thuiszorg in de meest complete zin van het woord’, zegt Patrick.

Patrick en Wendelien begonnen ooit met dit concept omdat zij zich frustreerden over de huidige zorg. ‘We hebben allebei een achtergrond in de zorg. Op een dag kwam ik thuis en zei ik tegen Wendelien: “Het moet anders. We gaan het gewoon zelf doen”.’ Na een lange periode van voorbereiden startten zij het Boeijend Huys.

Kwaliteit van leven
Naast verzorging richten zij zich vooral op de kwaliteit van het leven. ‘We zijn nog nooit zo gelukkig geweest in ons werk dan dat we nu zijn’, zegt Wendelien. Zij hebben niet meer de frustratie dat zij na hun werkdag het idee hebben dat zij niet voldoende hebben kunnen doen. Dat komt vooral omdat cliënten persoonlijke aandacht krijgen en de vrijheid hebben om naar buiten te lopen.

Een tijd geleden kregen zij echter een urgent verzoek en konden zij geen plek bieden. ‘Vanuit die vraag zijn we thuiszorg gaan bieden’, vertelt Wendelien. De zorg die zijn aan huis bieden, is allesomvattend. ‘We kunnen eigenlijk alles bieden. Het is echt wat we met de cliënt afspreken.’

Thuiszorg
Soms betreft het intensieve verzorging en begeleiding en in andere gevallen gaat het alleen om begeleiding tijdens de maaltijden of hulp bij de boodschappen. Patrick en Wendelien bieden hiermee eigenlijk een stukje vervangende mantelzorg.

Met de komst van thuiszorg, ziet het duo dat de overstap ook makkelijker wordt. Veel cliënten uit de thuiszorg stappen vervolgens over naar dagbegeleiding of komen uiteindelijk in het Boeijend Huys wonen. ‘Het is mooi dat je dat ziet ontstaan. De overstap is een stuk soepeler en je ervaart dat mensen minder boos en verward zijn’, zegt Wendelien.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

Boeijend Huys Ouderenzorg
Bosscheweg 104
5056 KD Berkel-Enschot
T 085 4014130
E info@boeijendhuys.nl
I www.boeijendhuys.nl
Facebook

[Fotobijschrift] Vlnr: Wendelien van Boeijen, Tessa Schilders, Maria Jansen, Patrick van Boeijen

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op