De Schakel
Bedrijf in beeld
Bloemenatelier Extra Vita

Het atelier ligt wat achteraf, maar als je er binnenkomt zie je overal mooie bloemen en bloemstukken. Extra Vita ademt de sfeer van werken met bloemen, water en aarde. Vanaf 2013 heeft Corrie van Drunen haar bloemenatelier. Op haar eenentwintigste…

Het atelier ligt wat achteraf, maar als je er binnenkomt zie je overal mooie bloemen en bloemstukken. Extra Vita ademt de sfeer van werken met bloemen, water en aarde.

Vanaf 2013 heeft Corrie van Drunen haar bloemenatelier. Op haar eenentwintigste is ze als kapster gaan werken. ‘Toen er eenmaal kinderen kwamen, heb ik een aantal jaren alleen maar voor de kinderen gezorgd. Daarna vroeg ik me af wat ik het liefste zou gaan doen.’ Toen heeft ze zich laten omscholen en behaalde het diploma hovenieren bloemenatelier. Die keuze werd vooral ingegeven door haar liefde voor de natuur: ‘Dat probeer ik met bloemen over te brengen aan mensen. Je vindt dan ook in mijn werkstukken een natuurlijke stijl.’ Bovendien werkt ze graag voor zichzelf: ‘Er is niets mis mee om bij een baas te werken, maar het is prettiger als je het zelf mag uitzoeken. Je kunt dan je eigen creativiteit loslaten op planten en bloemen. Bij een mooi resultaat weet je dat je het zelf hebt gedaan.’

Mijn liefde voor de natuur kan ik kwijt met bloemen

Afscheid
Corrie doet allerlei soort bloemenwerk, maar ze heeft zich gespecialiseerd in afscheidsbloemwerk. Dat vraagt een persoonlijke benadering, want een definitief afscheid doe je maar één keer. Je moet je verdiepen in de persoonlijke omstandigheden en goed naar de mensen luisteren. Eventueel gaat ze naar de mensen thuis om één en ander door te praten. Op haar website zijn voorbeelden te vinden van het bloemwerk dat zij maakt. Er staan daar een heleboel foto’s van bloemwerken, die voor allerlei gelegenheden kunnen worden gemaakt.

Workshops
Corrie geeft ook workshops. Die worden gegeven voor groepjes van vier personen. Je leert daar hoe je planten bloemen moet behandelen en hoe je het kenmerkende van bepaalde bloemen goed tot zijn recht kan laten komen. Op haar website staan foto’s van prachtige resultaten, die op die workshops zijn bereikt.

KERSTWORKSHOPS
Heb je zin om een workshop te volgen, dan geef dan je dit aan op één van de volgende data:
* woensdag 13 dec.
van 9.00 u tot 11.00 u
van 14.00 u tot 16.00 u
van 19.00 u tot 21.00 u
* donderdag 14 dec.
van 14.00u tot 16.00 u
van 19.00 u tot 21.00 u

We gaan uit van een basis van berkentwijgjes en berkenschors, die we zelf gaan maken en vormgeven. En hierop komt naar eigen keuze een kerstversiering.
Het kan een tafelversiering worden of een wandversiering of…..
Heb je thuis een mooie vaas of schaal, waar je je kerststuk op wil maken, dan mag je deze meenemen natuurlijk. Kom gezellig met je vrienden of familie!
Meer informatie of aanmelden  Voor verdere informatie of aanmelden voor de workshops kun je me altijd bellen 06-22114370. Kom gezellig met je vrienden of familie

Tekst en foto: Jan van der Straaten

Bloemenatelier Extra Vita
St Willibrordstraat 5, achterom
5056 HS Berkel-Enschot
T: 06-22114370
www.extra-vita.nl
Open: Vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur.
Op andere tijden kun je terecht na telefonische afspraak. Op zondag 17 en 24 december ook de hele dag geopend.

About the author

Related Posts