De Schakel
Reportage
Blij verrast door Heijmans

Zelf noemen ze het een klein gebaar. Het uitdelen van vrolijke bossen bloemen om te vieren dat de bouw van het winkelcentrum en woningen in Koningsoord kan beginnen. “Alle procedures, bestemmingsplanwijzigingen en bezwaarschriften liggen achter ons. Met het uitdelen van…

Zelf noemen ze het een klein gebaar. Het uitdelen van vrolijke bossen bloemen om te vieren dat de bouw van het winkelcentrum en woningen in Koningsoord kan beginnen.

“Alle procedures, bestemmingsplanwijzigingen en bezwaarschriften liggen achter ons. Met het uitdelen van bloemen, danken we ook het dorp en haar bewoners voor hun geduld”. Tussen de woorden van Raymond Willemse van Heijmans, hoor je het enthousiasme in zijn stem. Op deze zonnige zaterdagmiddag 21 april, in de schaduw van de hoge oude bomen voor het park in Koningsoord, is Willemse namens Heijmans aanwezig om de bloemen uit te delen samen met medewerkers van het makelaarskantoor. In een haast serene rust in een stukje voormalige kloostertuin en met een gezellige drukte op het terras van Hemels, is het een voorproefje hoe straks wonen, winkelen, en even een adempauze in een druk leven eruit gaat zien. Het nieuwe dorpshart is in wording. Heijmans verwacht dit jaar met de bouw te starten en denkt in 2020 op te gaan leveren.

Bedankt voor uw begrip en geduld

Ludieke actie
“Bedankt voor uw begrip en geduld”. Krijgen de mensen te horen die bloemen in ontvangst nemen. Die zijn zichtbaar verrast en kunnen de ludieke actie wel waarderen. “Wij zijn ook blij met Heijmans”, zegt een mevrouw terug. Er zijn ook veel gesprekjes over waar mensen nu wonen en dat ze van plan zijn om naar de nieuwbouw te verhuizen. Een mevrouw uit de Dr. Schaepmanstraat heeft zich al ingeschreven. Vanuit haar achtertuin ziet ze het plan verrijzen en kan dan over naar een nieuwe woning, zonder de last van het tuinieren.
“En een mooie bos bloemen ook”, roept een mevrouw verheugd als ze haar neus in de ruikers steekt. De Bloemenkamer heeft 2 rekken vol vrolijk kleurende boeketten gemaakt. Ook zij zullen straks een nieuwe winkel huren in het nieuwe winkelgebied.

Tekst: Ellen van Slooten
Foto: Peter Timmermans

[fotobijschrift] Bloemen worden uitgereikt door Shirley Kneepkens van het makelaarskantoor Shirley Kneepkens

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op