De Schakel
Nieuws
Bijzonder tafereel

Tussen 8 maart tot 14 maart 2018 heeft een schaapskudde onze gemoederen bezig gehouden. Zo’n 200 Kempische heideschapen van de Lachende Ooi in Dongen trok door het Brabantse landschap. Van Loon op Zand naar Berkel en daarna weer terug, over…

Tussen 8 maart tot 14 maart 2018 heeft een schaapskudde onze gemoederen bezig gehouden. Zo’n 200 Kempische heideschapen van de Lachende Ooi in Dongen trok door het Brabantse landschap. Van Loon op Zand naar Berkel en daarna weer terug, over de openbare weg naar een volgende sappige weide.

Bijzonder tafereel
Het was een schitterende gezicht, wat je in tijden van moderne bedrijfsvoering niet vaak meer ziet: Een kudde blatende schapen begeleid door een schaapherder en zijn hond. Veel mensen hebben foto’s gemaakt en gefilmd. Ook onze fotografen zijn op pad geweest. Klik op onderstaande links voor de fotoalbums en het filmpje.

Weetje
De schapen verbleven op de voormalige weide van Familie Van der Loo. Die grond is aan de gemeente verkocht voor het woningbouwplan Overhoek: De Akker. Momenteel wordt de grond aan derden verhuurd.
Rinus van der Loo heeft een oogje in het zeil gehouden; een gevallen schaap dat op zijn rug ligt met 4 poten in de lucht, komt op eigen kracht niet meer omhoog.

Klik hier voor de foto’s van Peter Timmermans
Klik hier voor de foto’s van Bas Haans
Klik hier voor de film van Bas Haans

Tekst: Ingrid Roets
Foto’s: Peter Timmermans
Foto’s en Film: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op