De Schakel
BE Famous
‘Bij Piacenza word ik een betere speler’

VOLLEYBALINTERNATIONAL FREEK DE WEIJER SPEELT OP TOPNIVEAU IN ITALIĒ   Hij speelde eerder bij Draisma Dynamo in Apeldoorn en het Griekse AOP Kifissias. Volleybalinternational Freek de Weijer (27) uit Berkel-Enschot is inmiddels anderhalve maand actief voor Gas Sales Piacenza en…

VOLLEYBALINTERNATIONAL FREEK DE WEIJER SPEELT OP TOPNIVEAU IN ITALIĒ

 

Hij speelde eerder bij Draisma Dynamo in Apeldoorn en het Griekse AOP Kifissias. Volleybalinternational Freek de Weijer (27) uit Berkel-Enschot is inmiddels anderhalve maand actief voor Gas Sales Piacenza en voelt zich nu al senang in La Bella Italia.

 

Freek kwam tot zijn 25ste in Nederland uit voor het toenmalige Triade (nu Volley Tilburg), Goirle, Dordrecht, Draisma Dynamo en twee jaar Active Living Orion uit Doetinchem. Vanuit Piacenza benadrukt de spelverdeler dat hij helemaal op z’n plek is in het land van La Dolce Vita (het zoete leven). ‘Ik maak minder speelminuten dan bij Kifissias. Volleyballen in Italië is echter een bewuste keuze, het niveau ligt hier veel hoger. Ik speel in de sterkste competitie ter wereld. Tijdens trainingen loop ik op de toppen van mijn tenen. Daar word ik alleen maar beter van.’

 

Topteams

Piacenza kan zich in de Italiaanse SuperLega meten met topteams als Perugia, Trentino, Cisterna, Milano en Modena. ‘Na een niet al te beste start, gaat het nu veel beter’, geeft Freek aan. ‘Ik speel in een goed, hecht topteam. Of het kampioenschap reëel is, moet blijken. Dat hangt van veel factoren af, zoals blessureleed en hoe we met tegenslagen omgaan. Als het mee zit, kunnen we ver komen.’

Freek vervolgt: ‘Ik woon en speel hier nu een week of zeven. Het is vaak mooi weer met een temperatuurtje van ruim twintig graden. Piacenza ligt bovendien tussen mooie steden als Milaan en Bologna. Ik spreek de taal nog niet, maar krijg een tot twee keer per week Italiaanse les.’

 

Berkel-Enschot

Het was voor Freek een behoorlijke overgang van de wereldstad Athene naar het rustigere Piacenza. ‘Dat went snel. Net als in Griekenland krijg ik regelmatig familie en vrienden over de vloer. Mijn vriendin komt vaak over. Zij blijft vanwege haar werk in Apeldoorn wonen, waar we onlangs de sleutel kregen van ons nieuwe huis. Voorlopig kan ik daar nog niet van genieten. Dat komt later wel.’

Kort voor zijn vertrek naar Italië was Freek voor het laatst in Berkel-Enschot; in de Berkelse Akkers waar hij opgroeide met zijn ouders en drie zussen. ‘Als het straks even kan, ga ik gezellig bij hen op bezoek en bij opa en oma. Heerlijk in mijn vertrouwde omgeving. Hoewel het hier in Italië goed toeven is, kijk ik daar zeker naar uit.’

 

Tekst: Stefan Latijnhouwers

Foto: Volleybalclub Gas Sales Piacenza

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op