De Schakel
Bedrijf in beeld
Bij Broeders, Boerderijwinkel en brasserij waar aandacht is voor mens, dier en milieu

Een bezoek aan Bij Broeders is een ware beleving. Je zintuigen worden er geprikkeld: je kijkt je ogen uit in de boerderijwinkel. Je ruikt het versbereide eten en terwijl je smaakpapillen worden geprikkeld in de brasserij hoor je de runderen…

Een bezoek aan Bij Broeders is een ware beleving. Je zintuigen worden er geprikkeld: je kijkt je ogen uit in de boerderijwinkel. Je ruikt het versbereide eten en terwijl je smaakpapillen worden geprikkeld in de brasserij hoor je de runderen loeien op de boerderij. Dat aan dit alles met aandacht voor mens, dier en milieu is gewerkt, geeft ook nog eens een goed gevoel.

Een grote diversiteit aan producten worden keurig aan de bezoekers gepresenteerd in de koelingen, vitrines en toonbanken. Er is een uitgebreid assortiment aan rund, varken, kip, vleeswaren, kant-en-klaar maaltijden, soepen, borrelplanken en streekproducten zoals sapjes, eieren, zuivel, jam en kaas. Allemaal vers, allemaal van het land en allemaal uit de streek. ‘Op de parmaham uiteraard uit Italië en de cervelaatworst die een speciaal productieproces behoeft na’, zegt Lia Broeders die de leiding heeft over de boerderijwinkel en de brasserij.

‘Wanneer het BBQ-weer zich weer aandient, helpt Bij Broeders je aan een kwalitatief goed stuk rundvlees zoals: Tomahawk, Bavette, Flat Iron en een rib-eye steak die je vervolgens zelf thuis op je barbecue bereid.’

Goed voor mens, dier en milieu

‘Het rundvlees komt van de eigen boerderij. De runderen worden op een diervriendelijke manier grootgebracht, volgens het 2 sterren Beter Leven keurmerk. Ze hebben voldoende ruimte, worden dagelijks voorzien van vers stro en krijgen goede voeding. En dat proef je. Deze manier van werken bepaalt de kleur, smaak en houdbaarheid van het vlees. De rondom gelegen akkerbouw zorgt voor de voeding voor de eigen runderen. Daarnaast koos mijn vader 20 jaar geleden al voor natuurlijke bemesting. Dus goed voor mens, dier en milieu’, zegt Lia.

‘Ondergronds bevindt zich een slagerij, worstenmakerij, rookkast, opslagruimtes en koelcellen.’ vertelt slager Guus Verhoeven die al 35 jaar in het vak zit. ‘Ons team bestaat uit vakbekwame ervaren enthousiaste mensen. Zeker omdat we waarde hechten aan vierkantsverwaarding. Dat betekent dat alles van het dier wordt benut; van kop tot staart.

Brasserij: Bourgondisch genieten

‘De brasserij straalt gezelligheid en warmte uit met een lekker brandende haard en uitgebreid terras vanwaar je de runderen in de wei kan zien grazen en kunt genieten van een kopje koffie, een heerlijke lunch, diner of een borrelplank. Wil je een kijkje achter de schermen op onze boerderij? Het is mogelijk om een groepsexcursie te boeken. Voor een vergadering, zakelijke bijeenkomst of condoleance is ook ruimte.

In het weekend van 15/16/17 maart
vieren wij ons 1-jarig bestaan
en nodigen wij u graag uit
in onze boerderijwinkel
voor een Paasproeverij

Team bij Broeders heet je van harte welkom aan de Eindhovenseweg 12 te Berkel-Enschot
www.bij-broeders.nl

Tekst: Simone van Zundert

Fotografie: Bas Haans

About the author

Related Posts