De Schakel
Nieuws
Bibliotheek Midden-Brabant ondertekent huurcontract Ons Koningsoord

Op 27 maart werd in de bibliotheek van Ons Koningsoord de huurovereenkomst getekend tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en de eigenaar van Koningsoord Roozen van Hoppe. Daarmede hebben alle huurders van Ons Koningsoord hun handtekening onder een huurovereenkomst gezet. Het begin…

Op 27 maart werd in de bibliotheek van Ons Koningsoord de huurovereenkomst getekend tussen de Bibliotheek Midden-Brabant en de eigenaar van Koningsoord Roozen van Hoppe. Daarmede hebben alle huurders van Ons Koningsoord hun handtekening onder een huurovereenkomst gezet. Het begin van een nieuw tijdperk voor dit imposante gebouw.

Koningsoord is nu echt Ons Koningsoord geworden

Ons Koningsoord
Het was heel gezellig in de Kenniswerkplaats, waar een tafel was neergezet met de huurovereenkomsten. Er waren mensen van de bibliotheek, Cultureel Centrum De Schalm en van Roozen van Hoppe. Er stonden borrelhapjes en we konden het glas heffen. Het licht viel adembenemend mooi door de glas in lood ramen. Op zo’n moment besef je hoe goed het besluit was om Koningsoord opnieuw te gebruiken. Kortom, het was Ons Koningsoord zoals het hoorde te zijn.

Peter Kok en Herman Horst, directeuren van de bibliotheek en Hendrik Roozen lieten hun glas staan en schoven aan om de stapel papieren te ondertekenen. Iedereen was onder de indruk van dit moment. Het was de laatste huurder die zijn handtekening onder het huurcontract zette. Peter Kok toostte op “de samenwerking tussen alle partijen die er op is gericht om van Ons Koningsoord een bruisend dorpshart voor Berkel-Enschot te maken”.

De Schalm
Na de ondertekening schoof ook Ton Wentink, voorzitter van Cultureel Centrum De Schalm, aan. De Schalm was de voorlaatste ondertekenaar van een huurcontract een paar weken geleden. Na de afronding van de ondertekening vertelde Ton Wentink me, dat “alles nog niet echt op orde was. De oude locatie in het winkelcentrum mag dan niet goed vergelijkbaar zijn met Ons Koningsoord, je kon er tenminste wel terecht met een flink gezelschap”. In Ons Koningsoord is de capaciteit van de grote zaal echter beduidend minder. Hij en velen met hem vinden dat een fors probleem.

Hendrik Roozen en Anouk Horrevorst van Roozen van Hoppe zien dit probleem ook: “De ombouw van Koningsoord is een gigantisch project geweest en dan valt niet alles direct op zijn plaats. We zijn druk bezig om samen met De Schalm en Platform 533 naar een concrete oplossing te zoeken”. Ze hebben er vertrouwen in dat dit gaat lukken. Het is te hopen dat deze laatste hobbel ook wordt opgelost.

Tekst en foto: Jan van der Straaten

[Fotobijschrift] Vlnr: Herman Horst, Ton Wentink, Hendrik Roozen en Peter Kok.

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op