De Schakel
Nieuws
Berkel-Enschotse is Nederlands Kampioen turnen (airtumbling)

Op 17 en 18 juni 2017 waren tijdens het Fantastic Gymnastics event in Ahoy Rotterdam, de beste gym-, turn-, spring- en danssporters van Nederland in actie te zien. Bij turnen, op het gebied van airtumbling, sleepte Charlotte Jansen van 16…

Op 17 en 18 juni 2017 waren tijdens het Fantastic Gymnastics event in Ahoy Rotterdam, de beste gym-, turn-, spring- en danssporters van Nederland in actie te zien. Bij turnen, op het gebied van airtumbling, sleepte Charlotte Jansen van 16 jaar het goud binnen.

Gymnastiek vereniging DOS Udenhout
Charlotte traint al jaren bij de Gymastiek Vereniging DOS in Udenhout. Turnen heeft verschillende moeilijkheidsgraden voor zowel de jeugd als de senioren, waarbij de A-klasse het hoogst haalbare is. 2017 is het eerste jaar dat de vereniging met een aantal van zijn gymnasten naar deze wedstrijden ging. Zowel op team-onderdelen als op individueel niveau zijn 3 medailles behaald.

Charlotte vertelt dat iedereen voor elk niveau kan inschrijven bij zo’n wedstrijd; ‘je schrijft je in voor wat je aankan’.

Airtumbling
Charlotte heeft zich ingeschreven voor de C-klasse, wat feitelijk een te lage klasse voor haar was. Tijdens de finale zijn er zelfs punten afgewaardeerd, omdat de sprongen die zij deed te moeilijk waren voor die klasse. Charlotte is bij de senioren Nederlands Kampioen geworden op het onderdeel “airtumbling”. ‘Hierbij ben je vooral bezig met salto’s’ vertelt zij. ‘Je rent aan, springt op een kleine vierkante trampoline, maakt van allerlei sprongen en salto’s en waarbij je steeds landt op een lange opblaasbare mat.’ In de serie die Charlotte uiteindelijk het goud bracht, zat een salto, die uitkomt in een arabier, een flikflak, daarna weer een salto en vervolgens afsloot met een schroefsalto met een hele draai.

‘Het is heel vet als gymnasten zoveel meter de lucht in vliegen’

‘Super vet’
Behalve dat zij zelf een gouden medaille heeft gewonnen, wat zij bij navraag ‘super vet vindt natuurlijk!’ is Charlotte het gehele weekend in Rotterdam gebleven, ‘omdat het ook heel vet is om naar te kijken!’ Het leukste vindt zij het als de gymnasten ‘zoveel meter de lucht in vliegen’ tijdens sprongen. Aangezien het dit jaar zo goed ging, wil Charlotte volgend jaar voor de A-klasse gaan.

De opa van Charlotte, Geert van Iersel, noemt zich nu al ‘de trotse voorzitter van de fanclub’. Wij feliciteren Charlotte en haar medegymnasten met het behalen van deze prachtige resultaten!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Charlotte Jansen

[Bijschrift foto:] Charlotte Jansen (16) won goud op het onderdeel Airtumbling en teamgenoot Mika Vervoort (11) zilver op de minitrampoline.

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op