De Schakel
Reportage
Benefiet fietstocht ‘Toer Mee voor Toon’ levert 3.850,- op

Mede door zakelijke en particuliere sponsoren uit Berkel-Enschot en Udenhout kon de werkgroep solidariteit van KBO Berkel-Enschot op zondag 28 augustus een geslaagde eerste ”Toer Mee voor Toon“ fietstocht organiseren door de groene omgeving rond Berkel-Enschot. Ook de weergoden waren ons gunstig gestemd: niet…

Mede door zakelijke en particuliere sponsoren uit Berkel-Enschot en Udenhout kon de werkgroep solidariteit van KBO Berkel-Enschot op zondag 28 augustus een geslaagde eerste ”Toer Mee voor Toon“ fietstocht organiseren door de groene omgeving rond Berkel-Enschot. Ook de weergoden waren ons gunstig gestemd: niet te warm, lekker droog, zonnig fietsweer en een verfrissend windje.

Op het St. Caeciliakerkplein was de startpost. Klokslag 10 uur meldden de eerste sportievelingen zich. Voor € 5,- kon men zich inschrijven voor een toertocht van 25 of 40 km. Met de route beschrijving en een appel bestegen de eerste deelnemers hun “stalen ros”. Rond 1 uur hadden zich 103 deelnemers aan de startpost gemeld, niet alleen uit Berkel-Enschot, maar ook uit Udenhout, Tilburg, Oisterwijk, Moergestel en zelfs uit Goirle, Middelbeers en Werkendam.

De route was kenbaar gemaakt met witte pijlen en voerde door de Nieuwe Warande, ’n stuk langs het kanaal en daarna via het snelfietspad richting Waalwijk. Ter hoogte van Huis ter Heide boog de 25 km route naar Loon op Zand om van daaruit terug te keren naar Berkel-Enschot.

De 40 km route ging van Huis ter Heide naar De Moer om vervolgens in Loon op Zand samen te vallen met de 25 km route. In de Middelstraat werd de deelnemers een verfrissing aangeboden. In Loon op Zand in de Klokkenlaan werden alle deelnemers verrast door de “Food Truck”, waar zij de inwendige mens konden versterken en getrakteerd werden op een hartige snack.

Een geslaagde benefiet fietstocht die een bedrag van € 3.850,- opgeleverd heeft. Niet alleen via inschrijfgeld, maar ook door donaties van KBO leden tijdens de busreizen. Daarnaast hebben vele sponsoren aan ons gedacht. Wij zijn allen zeer erkentelijk voor hun bijdrage. Nogmaals hartelijk dank!

Dit bedrag wordt geschonken aan Pater Toon te Dorsthorst in Suriname, ten bate van zijn onderwijs project: “een goede vakopleiding voor jong volwassenen, zodat zij later in eigen levensbehoefte kunnen voorzien!” Pater Toon zal ons later dit jaar informeren hoe de gelden in het scholingsproject zijn besteed.

Mocht u als lezer niet in de gelegenheid geweest zijn aan deze toertocht deel te nemen
en spreekt de doelstelling u ook aan, dan kunt u alsnog doneren.
Dat kan door een bedrag over te maken naar
bankrekening NL35 RABO 0106 8465 74 ten name van KBO Berkel-Enschot
onder vermelding van ”Toer Mee voor Toon”

Tekst: Werkgroep Solidariteit
Foto: Wilma van Geel

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op