De Schakel
Beleefmarkt Koningshoeven met streekproducten

De Zuidelijke land- en tuinbouworganisatie (ZLTO) organiseerde op moederdag voor de tweede keer een beleefmarkt. In samenwerking met Abdij Koningshoeven zorgden zij ervoor dat er van alles te proeven en te beleven was voor jong en oud. De markt vond…

De Zuidelijke land- en tuinbouworganisatie (ZLTO) organiseerde op moederdag voor de tweede keer een beleefmarkt. In samenwerking met Abdij Koningshoeven zorgden zij ervoor dat er van alles te proeven en te beleven was voor jong en oud. De markt vond plaats in de Vrouwentuin van Abdij Onze Lieve Vrouw van Koningshoeven.

Volgens een van de deelnemers was het een geslaagde tweede editie. ‘Het is een leuke combinatie met moederdag en de kinderen hebben gezien hoe de kuikentjes uit de eieren kwamen.’ Naast kuikens konden bezoekers ook kijken naar jonge geitjes, het scheren van schapen en een reusachtige stier bewonderen.

Diversiteit
Ook aan de marktkramen was veel aandacht besteed. Zo konden bezoekers genieten van ijs van verse melk en huisgemaakte hamburgers. De verschillende disciplines uit de sector kwamen aan bod op de markt. Zo was ook kinderopvang Tierelier aanwezig en kon je meer te weten komen over opleidingen in de agrarische sector.

Bij de stands kon je snuffelen voor kruiden, dipjes, kazen en worst maar ook sieraden. Voor de kinderen was er ook een springkussen en zij konden testen hoe het is om koe te melken bij een koe van hout.

Abdij Koningshoeven
De abdij was ook present op de markt met een aantal stands. Zo hadden zij een stand met La Trappe Kaas en van de bakkerij. Bij het proeflokaal konden bezoekers op het terras genieten van een drankje en een hapje. Op de markt zelf was ook van alles te proeven. Zo kon je bijvoorbeeld voor een oesterzwambitterbal of een kop verse aspergesoep gaan.

De streekproducten vlogen als verse broodjes over de toonbank en bezoekers verlieten het terrein dan ook met volle tassen. Het mooie weer zorgde ervoor dat mensen bleven hangen voor een drankje en een hapje. Voor zowel jong als oud was er genoeg te beleven en zien.

Tekst/foto’s: Annebelle Nooteboom Klik hier voor meer foto’s
Foto: ZLTO Hart van Brabant

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op