De Schakel
Bedrijf in beeld: BodyFormance

Oude silo’s omgebouwd tot lampen, een bakstenen muur, hoge plafonds en veel daglicht; mooie hints naar de oude katoenfabriek die de Personal Training Studio BodyFormance van Robbert Rijnen en Joep Pigmans, ooit is geweest. Zij zijn verhuisd en trots! BodyFormance…

Oude silo’s omgebouwd tot lampen, een bakstenen muur, hoge plafonds en veel daglicht; mooie hints naar de oude katoenfabriek die de Personal Training Studio BodyFormance van Robbert Rijnen en Joep Pigmans, ooit is geweest. Zij zijn verhuisd en trots!

BodyFormance
1 oktober 2013 hebben Joep en Robbert, twee vrienden uit Berkel-Enschot, hun droom waargemaakt door hun eigen Personal Training Studio te openen. Beide mannen hebben een uitgebreide achtergrond in de sport, waaronder Sport en Bewegen en Sportmanagement voor Robbert en de AALO en opleidingen tot fitness instructeur en personal trainer/ voeding voor Joep.

Pand
BodyFormance is gestart in een kantoorpand op industrieterrein Vossenberg, maar al snel merkte ze dat hun visie voor dit bedrijf een andere locatie nodig had. Zo zijn zij bij een industrieel pand terecht gekomen (oud magazijn van een kringloopwinkel) en hebben vanaf januari hard gewerkt om er een mooi en functioneel geheel van te maken. Op 1 april jl. was de heropening, wat drukbezocht en een groot succes was.

Visie
BodyFormance werkt niet met allerlei standaard fitness apparaten. ‘We zijn hier bezig met functioneel trainen’ zegt Robbert. Er wordt gewerkt met ballen, touwen, elastieken en klimrekken. ‘Je lichaam wordt functioneel ingezet als je een bal gooit of een push up maakt, dat werkt heel effectief’. Verder staat het sociale aspect hoog in het vaandel. ‘We vinden het belangrijk dat resultaat wordt behaald met plezier’. ‘Mensen gaan vaak op dezelfde tijden naar groepslessen en dat werkt verbindend. Het creëert een club/verenigingsgevoel. Dus geen onpersoonlijke fitnesshal, maar iedereen bij naam kennen en na het sporten nog even op de bank relaxen en een praatje maken.

Aanbod
Naast Personal Training, die de hele dag mogelijk is, worden er voor jong en oud Small Group Trainingen aangeboden (full body workout). Daarnaast is er BoksFit (niet tegen elkaar, maar met elkaar en op de boksbal) en Berkel Bootcamp, waarbij in de buitenlucht aan de algehele conditie en vetverbranding wordt gewerkt. Om het flexibel te houden zijn er rittenkaart of abonnementen voor 1 of 2 keer in de week of onbeperkte deelname. Tevens is er de mogelijkheid voor andere (personal) trainers om de ruimte van BodyFormance af te huren.

Beiden praten met passie over wat zij doen en weten goed hoe ze deze vorm van trainen uniek, plezierig en resultaatgericht kunnen maken!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Fotografie: Peter Timmermans

BodyFormance
Ceramstraat 1
5013 BB Tilburg
T: +31 (0)6-18349877
E: info@bodyformance.nl
I: www.bodyformance.nl
Ook aanwezig op: Instagram en Facebook

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op