De Schakel
Nieuws
BB1 wint prijs op Unicef Kinderrechtenfestival

Vrijdag 28 juni, 10.00 uur. Met gespannen gezichten zit bovenbouw 1 van basisschool Rennevoirt klaar voor de livestream van het Unicef Kinderrechtenfestival. Tijdens deze uitzending krijgen zij te horen of hun film ‘Altijd moe’ in de prijzen is gevallen. De…

Vrijdag 28 juni, 10.00 uur. Met gespannen gezichten zit bovenbouw 1 van basisschool Rennevoirt klaar voor de livestream van het Unicef Kinderrechtenfestival. Tijdens deze uitzending krijgen zij te horen of hun film ‘Altijd moe’ in de prijzen is gevallen. De spanning is om te snijden…

Vorig schooljaar heeft de klas meegedaan aan het programma Mediamasters. Dat is een online spel, waarbij kinderen leren over kansen en gevaren in de online wereld. Eén van de onderdelen is het maken van een korte film over kinderrechten. Van de ruim 300 inzendingen, maakten slechts 5 films kans op een remake door Hollywood in de Klas. In eerste instantie zat ‘Altijd moe’ niet bij de beste vijf, maar later kwam het bericht dat deze toffe film tóch een make over kreeg.

In november 2023 heeft BB1 samen met filmcoach Jasmijn van Hollywood in de Klas er een fantastische film van gemaakt. In deze film staat het kinderrecht ‘spel en vrije tijd’ centraal. Sam maakt tijdens een voetbaltoernooi per ongeluk de winnende goal. Haar vader ziet een groot voetbaltalent in haar. Al haar vrije tijd gaat op aan trainen en het bekijken van wedstrijden. Hierdoor is Sam eigenlijk altijd moe. Haar klasgenoten en de meester bedenken een plan. Ze laten aan Sams vader zien welke talenten Sam wél heeft, ze kan namelijk prachtig tekenen. Als hij dát ziet, beseft hij dat Sam andere dromen heeft en laat hij zijn voetbaldroom varen.

En nu dus de livestream van het Unicef Kinderrechtenfestival, waar nog 40 scholen kans maken op één van de drie prijzen. Tijdens de uitzending zien we een compilatie van alle inzendingen, inclusief bloopers, en is er een kinderrechten bingo. Om 10.50 uur komt dan eindelijk het verlossende woord: Met maar liefst 350.000 views (dat zijn zo’n 800 volle bioscoopzalen) is ‘Altijd moe’ de best bekeken film!!!

maar liefst 350.000 views!

In een liveverbinding met de studio doet juf Tineke samen met twee kinderen het woord op de gang. De klas krijgt hier echter weinig van mee, ze zijn door het dolle heen. De kinderen zijn heel even ontgoocheld als ze erachter komen dat hun juffen Monique en Tineke dit al drie weken wisten, maar de goodiebags, taart en kinderchampagne om deze knappe prestatie te vieren maken alles goed!

Via deze weg wil BB1 iedereen bedanken die hun film heeft bekeken. Mocht je hem nog niet gezien hebben, scan dan de QR-code.

Tekst en foto’s: Lieselot van Elten

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op