De Schakel
Bedrijf in beeld
Bart Vervoort, Groen en Cultuurtechniek Udenhout

Met een MBO opleiding tot hovenier (Helicon in Boxtel) en een HBO opleiding tuin- en landschapsmanagement (HAS in Den Bosch) op zak, wilde Bart graag ervaring opdoen bij een hovenier. In de naweeën van de crisis bleek dit echter niet…

Met een MBO opleiding tot hovenier (Helicon in Boxtel) en een HBO opleiding tuin- en landschapsmanagement (HAS in Den Bosch) op zak, wilde Bart graag ervaring opdoen bij een hovenier. In de naweeën van de crisis bleek dit echter niet eenvoudig. Voor een HBO-baan bleek hij te weinig ervaring te hebben, voor een MBO functie was hij te hoog opgeleid.

Daarom zette Bart in 2014 (“eerder dan gepland”) de stap om voor zichzelf te beginnen en had hij geluk. Hij kon het klantenbestand van een hovenier, die stopte, overnemen. Sinds die tijd is hij gegroeid van een eenmansbedrijf naar een bedrijf met drie vaste medewerkers. Een bedrijf dat alles in eigen beheer doet, van het ontwerp van tuinen tot de realisatie en het onderhoud ervan. Maar ook grondwerk, handel in grondstoffen zoals zand en puin, plaatsen van keerwanden, bestrating, beplanting, beregening, etcetera. Op deze manier kan Bart goed, snel en efficiënt werken. En met garantie voor kwaliteit, die hij ook vraagt van zijn vaste toeleveranciers.

Je moet het doen bij een klant, zoals je het bij jou thuis ook zou doen. Dat betekent gaan voor een 10!’Bart staat voor een eerlijk bedrijf met discipline, iets wat hij in zijn opvoeding heeft meegekregen. Persoonlijk contact met de klanten vindt hij belangrijk: ‘ik kan gelukkig makkelijk ouwehoeren’.

Bart is gespecialiseerd in de toepassing van natuursteen en keramiek tegels voor buiten, met een garantie van maar liefst 5 jaar. Zijn klantenkring strekt zich uit van Udenhout en omgeving tot Poppel maar ook in Rosmalen en zelfs Rotterdam is hij werkzaam. De opdrachten komen meestal via mond tot mondreclame (“ons kent ons”), maar Bart wil de komende tijd ook wat meer aandacht besteden aan een goede beeldvorming van zijn bedrijf.

Door zijn kenmerkende huisstijl geeft hij zijn bedrijf een duidelijke eigen identiteit. In het ondernemingsplan, dat Bart op de HAS maakte, heeft hij een rode draad geschetst van zijn toekomstig bedrijf. Zijn toekomstbeeld is duidelijk: wanneer iemand een tuin, terrein of locatie heeft van 1000 vierkante meter of meer moet hij in het rijtje staan als mogelijke aannemer. In Brabant, maar liever nog in heel Nederland.

Tekst: Nelleke Sträter, De Wegwijzer
Foto: FotoGalerie Angelique


Vervoort Groen & Cultuurtechniek
Slimstraat 52
5071 EM Udenhout
06-50452931
[email protected]
www.groenencultuurtechniek.com

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op