De Schakel
Nieuws
Avond4daagse (Home Edition) gaat door!

Toch de Avond4daagse lopen en een medaille ontvangen na vier avonden lopen, wie wil dat nou niet? Dit kan door mee te doen aan de Avond4daagse-Home Edition*. Je vertrekt vanaf je eigen huis of zelf uitgekozen punt en maakt je…

Toch de Avond4daagse lopen en een medaille ontvangen na vier avonden lopen, wie wil dat nou niet? Dit kan door mee te doen aan de Avond4daagse-Home Edition*. Je vertrekt vanaf je eigen huis of zelf uitgekozen punt en maakt je eigen routes via eRoutes. Je loopt niet in grote groepen, maar alleen met je vriendjes en vriendinnetjes of je gezin. Je kunt de vier dagen lopen in de periode van 29 maart t/m 31 juli, de vier wandelroutes moeten wel binnen twee weken worden afgelegd.  Er gingen al verschillende kinderen op pad de afgelopen tijd!

 

Vorig jaar kon voor de eerste keer de Avond4daagse niet doorgaan vanwege corona. Ook toen was er een Avond4daagse-Home Edition, dit jaar dus in de herhaling vanwege het succes.

 

Een onder- en middenbouw groepje van BS Rennevoirt gingen, onder leiding van een aantal initiatiefnemende (voor deze Avond4daagse versie) ouders, 25 mei op pad; de start van vier avonden wandelen. Er werd volop genoten door de kinderen, er werd tijdens de route in speeltuintjes gespeeld en aangebeld bij ouders die niet mee liepen en bij klasgenootjes. Lekker samen zijn met vrienden, kletsen, grappige liedjes zingen en wat dacht je van snoepen? Dat is toch wel het leuke van een Avond4daagse.

Maar wordt de gewone Avond4daagse eigenlijk wel gemist? De een vind het heerlijk rustig zo met een klein clubje op pad te zijn en onderweg te kunnen spelen, maar de grote intocht met muziek op de laatste avond willen we volgend jaar toch wel weer terugzien.

 

Op de laatste avond werden de kinderen in de Pandgang opgewacht door opa’s en oma’s en vriendjes en vriendinnetjes met bloemen, snoepkettingen enz. Vanaf de Pandgang nog een laatste stukje naar het Vesperplein, om daar de medaille in ontvangst te nemen die werd uitgereikt door de eigen juffen van school.

 

50ebijzondere editei

Volgend jaar is de 50eeditie van de Avond4daagse BE, een bijzondere editie dus. Met een feestje in samenwerking met Hemels op de laatste 4daagseavond en een heus Avond4daagse lied, gezongen door alle deelnemende kinderen zal 2022 een bijzonder Avond4daagse jaar worden.

Ga jij ook je wandelschoenen aantrekken in 2021 en/of 2022?

 

*Inschrijven voor de Avond4daagse-Home Edition kan via www.avond4daagse.nl

 

Tekst en foto: Ellen de Visser

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op