De Schakel
Nieuws
Annebelle Nooteboom neemt afscheid van de Schakel

Als vaste correspondent voor De Schakel heb ik heel wat inspirerende mensen mogen spreken en verslag mogen doen van de leukste evenementen in ons dorp. Helaas komt er een moment dat ook ik afscheid moet nemen van De Schakel. Na…

Als vaste correspondent voor De Schakel heb ik heel wat inspirerende mensen mogen spreken en verslag mogen doen van de leukste evenementen in ons dorp. Helaas komt er een moment dat ook ik afscheid moet nemen van De Schakel. Na meer dan vijf jaar correspondent te zijn, kan ik het niet meer combineren met mijn andere werkzaamheden. Dat is natuurlijk super, maar voelt ook heel dubbel.

Mijn journalistieke carrière begon namelijk bij De Schakel. In maart 2014 schreef ik mijn eerste stukjes voor het weekblad. Ik was toen nog in opleiding tot journalist aan de Fontys Hogeschool en leerde ontzettend veel bij door verslag te doen van de gebeurtenissen in ons dorp. Na vier jaar aan de hogeschool behaalde ik mijn diploma en begon ik voor mezelf als fulltime freelance journalist.

In die tijd ben ik altijd blijven schrijven voor De Schakel. Ik sprak veel inspirerende ondernemers voor de rubriek Bedrijf in Beeld. Zij waren net begonnen met hun bedrijf of runde al jaren een succesvolle onderneming. Na al die jaren wist ik precies wie ik moest spreken en waar ik moest zijn. Aangezien ik altijd op zoek ben naar nieuwe uitdagingen, volgde ik in die tijd ook een opleiding tot nagelstylist.

Nagelstudio Annebelle 
Dat klinkt misschien een beetje gek, maar op die manier wist ik het schrijven te combineren met een meer hands-on beroep. Ik oefende op vrienden en familieleden en in juli startte ik mijn eigen nagelstudio ‘Annebelle’. Het is ontzettend leuk om op die manier mijn creativiteit te uiten en mensen blij te maken. Het is voor mij een ontspanning naast mijn freelance werkzaamheden. Als je benieuwd bent naar mijn werk, kijk dan eens op mijn Facebookpagina: https://www.facebook.com/AnnebelleNagelstylistTilburg/

Ik combineer mijn twee passies, schrijven en nagels, nu ook als hoofdredacteur van Nailed It Magazine. Tijdens mijn opleiding tot nagelstylist ontdekte ik namelijk dat er maar weinig goede informatie beschikbaar is voor nagelstylisten. Het zetten van nagels klinkt simpel, maar er komt veel meer bij kijken. Je hebt kennis nodig van de anatomie van de nagel en moet ook rekening houden met eventuele gezondheidsrisico’s. 

Nailed It Magazine 
Dat alles was de reden om Nailed It Magazine, www.naileditmagazine.nl,  op te starten. Dit online magazine voor professionele nagelstylisten is inmiddels een drukbezochte website binnen de branche en het groeit iedere maand weer. Met dit magazine wil professionaliteit in de branche stimuleren. Dat alles zorgt ervoor dat ik minder tijd heb voor andere werkzaamheden. Helaas moet ik daarom afscheid nemen van De Schakel, maar jullie zien mij zeker nog een keer voorbijkomen als gastcorrespondent! 

Ik wil het team van de Schakel bedanken voor alle leuke jaren en natuurlijk ook de trouwe Schakellezers! 

Tekste en foto: Annebelle Nooteboom

About the author

Related Posts