De Schakel
Nieuws
Anne krijgt een taart!

Anne krijgt een taart; een kleurrijk prentenboek met als thema voedselallergie Lukt het om voor Anne ook een mooie en lekkere verjaardagstaart te bakken, ondanks de voedselallergie die ze heeft? Half november verschijnt het kleurrijke prentenboek ‘Anne krijgt een taart!…

Anne krijgt een taart; een kleurrijk prentenboek met als thema voedselallergie

Lukt het om voor Anne ook een mooie en lekkere verjaardagstaart te bakken, ondanks de voedselallergie die ze heeft? Half november verschijnt het kleurrijke prentenboek ‘Anne krijgt een taart! Over een meisje met een voedselallergie’. Het is geschreven en getekend door Martine Cools-Caspers uit Berkel-Enschot.  


Er zijn veel kinderen met een voedselallergie en maar weinig prentenboeken over dit onderwerp. Martine maakte een boek waar kinderen zich in kunnen herkennen, zowel in het verhaal als de uitleg over voedselallergie. “Ik wil hen graag het gevoel geven dat ze niet de enige zijn en dat je ook lekker kunt leven en eten met een allergie.” Aan de hand van vrolijke tekeningen en in heldere kindertaal maakt de illustrator en schrijfster het kind (en zijn omgeving) duidelijk wat het betekent als je een voedselallergie hebt.

 

Positieve draai
“Onze dochter heeft diverse voedselallergieën. In verschillende situaties die met eten of boodschappen doen te maken hebben, krijgt ze met regelmaat te horen, ‘nee dat mag jij niet, daar zit melk in’. Eigenlijk heeft dit altijd een negatieve lading. Telkens wordt ze geconfronteerd met eten dat ze niet mag en wordt hier ook wel verdrietig van. De combinatie van een verdrietige dochter en mijn wens om een prentenboek te maken, hebben ervoor gezorgd dat er nu iets positiefs is voor haar: het prentenboek ‘Anne krijgt een taart’. Aan het eind van dit verhaal over de zoektocht naar de speciale taart voor Anne, wordt op speelse wijze ook uitleg gegeven over wat een voedselallergie is.

 

Extra’s voor de kinderen
Op de website, www.allergiemama.nl, kunnen kleurplaten gedownload worden, zodat kinderen zich meer gehoord en betrokken gaan voelen. Daarnaast kunnen ansichtkaarten en uitnodigingen besteld worden passend bij dit thema. Mocht je het filmpje van mijn boekpresentatie willen zien en op de hoogte willen blijven van leuke acties meld je dan aan op mijn Facebookpagina ‘Anne krijgt een taart’.

 

Boekpresentatie
Het boek is een hardcover prentenboek geschreven voor kinderen van 3-7 jaar. Het boek verschijnt half november, maar is nu al verkrijgbaar in de voorverkoop à € 14,95 op www.allergiemama.nl. Mocht je het filmpje van de boekpresentatie willen zien en op de hoogte willen blijven van leuke acties meld je dan aan op de Facebookpagina ‘Anne krijgt een taart’. Voor mogelijkheden omtrent een workshop, sponsoring of met vragen, kun je contact opnemen via martine@allergiemama.nl 

 

Tekst en foto: redactie (bron: allergiemama.nl)

About the author

Related Posts