De Schakel
Uitgelicht
‘Alvast gefeliciteerd Abraham!’

Schrijvende postbode; Corona-crisis in Berkel-Enschot (16)   Het COVID-19 virus heeft veel impact op ons dagelijks leven. Maar het gaat nu de goede kant op: het inenten is in een vergevorderd stadium, de besmettingscijfers dalen flink en er mag steeds meer.…

Schrijvende postbode; Corona-crisis in Berkel-Enschot (16)

 

Het COVID-19 virus heeft veel impact op ons dagelijks leven. Maar het gaat nu de goede kant op: het inenten is in een vergevorderd stadium, de besmettingscijfers dalen flink en er mag steeds meer. Tot blijdschap van de schrijvende postbode.

 

Yess!! Ik heb zondag 20 juni mijn eerste Corona-prik gehad. Op bekend terrein: het stadion van Willem II. De club waarvan ik sinds 1978 supporter ben. Alles is prima geregeld. Via een trap aan de zijkant van de hoofdtribune naar de eerste verdieping. Daar de kort daarvoor thuis ingevulde gezondheidsverklaring afgeven. Vervolgens arm ontbloten, prikje, pleistertje erop, even verderop in het gebouw vijftien minuten plaats nemen in de wachtruimte en klaar is Kees.

 

Lunchen

Daarna snel terug naar Berkel-Enschot om mijn zonen Lars (18) en Rick (16) op te halen. We gaan heerlijk lunchen in Oisterwijk. De jongens overhandigen mij daar een cadeautje voor Vaderdag. Na een supergezellig samenzijn volgt een wel heel bijzonder en totaal onverwacht toetje… Namelijk een surpriseparty voor mijn 50e verjaardag op vrijdag 25 juni. Wat een geweldige verrassing! Op initiatief van Lars en Rick komt de hele familie samen om te vieren dat ik vijf dagen later de hand mag schudden van Abraham. Wat een topdag! Maar dat is nog niet alles, zo blijkt een paar dagen later.

 

‘Abraham zien is best leuk’

 

Mysterieus lachje

We schrijven woensdag 23 juni. In de Schakel staat een advertentie van de familie Latijnhouwers in de rubriek Schakeltjes: ‘A.s. vrijdag ziet de “Schrijvende Postbode” Abraham. Felicitaties tijdens zijn postronde zijn welkom.” Eén dag later merk ik wat de impact van het berichtje is. ‘Alvast gefeliciteerd Abraham!’, ‘Fijne verjaardag morgen schrijvende postbode!’ en ‘Leuke stukjes in de Schakel, ga zo door’, klinkt het opvallend vaak. Hartverwarmend gewoon. In de Craenweide kijken een paar tegemoetkomende fietsers me met een mysterieus lachje aan: ‘Tot morgen postbode!’. Ik denk bij mijzelf: ‘Oh nee toch, ik bezorg vrijdag helemaal geen post in mijn vaste wijk, maar aan de andere kant van het dorp!’ Toch krijg ik op mijn verjaardag ook in de straten daar –in de omgeving van de Berkelse kerk- felicitaties, leuke reacties en zelfs cadeautjes van een groot aantal bewoners. Als ik na gedane arbeid naar huis rijd, denk ik bij mijzelf: wat een topdag weer! Abraham zien is eigenlijk best leuk. Vandaag begint de rest van mijn leven!

 

Tekst: Stefan Latijnhouwers

Foto: Ad Latijnhouwers

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op