De Schakel
Uitgelicht
Altijd drukke Maandagmiddag Soos van KBO

Iedere maandag is de Schalm flink gevuld met KBO leden die naar de Maandagmiddag Soos komen. Er kan worden gerikt, er is bridge en de 4 biljarttafels zijn vol bezet. De maandagmiddagsoos gaat altijd door, ook in de zomervakantie. Veel…

Iedere maandag is de Schalm flink gevuld met KBO leden die naar de Maandagmiddag Soos komen. Er kan worden gerikt, er is bridge en de 4 biljarttafels zijn vol bezet. De maandagmiddagsoos gaat altijd door, ook in de zomervakantie. Veel mensen komen iedere week, andere sluiten zo nu en dan aan. Maar iedere week zijn er bijna 100 leden in de Schalm te vinden.

Rikken
Vandaag zijn er maar liefst 4 riktafels bezet. Joke van Spaandonk is er vrijwel iedere week. Naast het rikken vindt ze het ook heel gezellig om bij te kletsen met een lekker kopje thee of koffie. De centen zitten in een potje en soms win je een klein bergje en sommige weken ben je al je centen kwijt. In de zomer kan er ook buiten worden gezeten, maar nu in de winter zitten de rikkers langs de raamtafels.

Bridge
Toos Hermsen en Ben Maes (bij afwezigheid van ‘opperhoofd’ Cees Mathijssen) geven uitleg over het bridgen. Vandaag zijn 14 van de 16 tafels bezet. Er is een rode en een groene lijn en 16 is ook het maximale (64 personen) aantal tafels. Als je zeker wilt zijn van een plekje moet je wel op tijd zijn. De regels van bridge zijn een stuk ingewikkelder dan van rikken. Na ieder potje bespreken de spelers nog even hoe er is geboden. Om de spellen van de anderen niet te storen wordt er op zachte toon gesproken. Bij voldoende belangstelling overweegt de KBO om weer eens een cursus bridgen te geven, maar je leert het pas echt als je bridge veel speelt.

Biljart
Achter in de Schalm staan de 4 biljarttafels. Wekelijks zijn hier 12 tot 20, voornamelijk heren, aan het spelen. Ik probeer te gissen of het ‘driebanden’ is, omdat de bal vaak drie keer tegen de band stoot, maar het gaat om ‘libre’. De heren hebben veel lol en staan (of hangen) vaak in een ingewikkelde pose om de gele of witte bal goed te raken. Ad de Beer ziet er iedere week weer naar uit en is dan ook van half 2 tot 5 in de Schalm te vinden. De KBO geeft regelmatig ook cursussen biljart.

De maandagmiddagsoos biedt een mooie gelegenheid om elkaar te ontmoeten, bij te praten en ook nog eens (denk-)sportief bezig te zijn onder het genot van een vers kopje koffie/thee of een wijntje/pilsje.

Meer informatie: www.kbo-berkelenschot.nl
Tekst & Foto: Elke van Dommelen

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op