De Schakel
Reportage
Alleen maar leut

Zomerleut 8-9 juli 2017 Na een eerste succesvolle editie bleek Zomerleut niet meer weg te denken uit Berkel-Enschot. Kraanpop en KPJ Berkel-Enschot/Heukelom plaatsten daarom afgelopen zaterdag de eerste ‘leuttafels’ op het Wilhelminaplantsoen. Het evenement trok ook dit jaar weer veel…

Zomerleut 8-9 juli 2017
Na een eerste succesvolle editie bleek Zomerleut niet meer weg te denken uit Berkel-Enschot. Kraanpop en KPJ Berkel-Enschot/Heukelom plaatsten daarom afgelopen zaterdag de eerste ‘leuttafels’ op het Wilhelminaplantsoen. Het evenement trok ook dit jaar weer veel bezoekers. Met temperaturen rond de 25 graden zaten ook de terrassen vol.  

Zo’n evenement als dit hadden we nog niet in Berkel-Enschot. Een laagdrempelige festiviteit voor alle inwoners om elkaar te ontmoeten, maar vooral te genieten. De Leuttafels, hangtafels die men kan afhuren, vlogen dan ook als zoete broodjes over de toonbank. Alle tafels waren voor de start uitverkocht en het evenement begon daardoor met meer dan tweehonderd mensen op zaterdagavond.

Bekende hits
Heel de avond was het genieten van de muziek van DJ Bonfire. Om kwart over negen barstte het feest los met de liveband ‘van eigen bodem’. Om elf uur kon er weer genoten worden van covers die we allemaal kennen. Zo kwam Blof voorbij, maar ook onze enige echte Guus Meeuwis mocht niet ontbreken.

Zaterdagnacht eindigde Zomerleut rond een uur ’s nachts. Het duurde nog even voordat iedereen van het terrein was, maar uiteindelijk verlieten ook de grootste feestgangers het evenement. Dat was wel nodig want de organisatie moest alles weer op tijd klaarzetten om op zondagmiddag van start te gaan met de kindermiddag.

Kindermiddag
Onder het genot van het heerlijke weer konden kinderen op zondagmiddag genieten van clown Toedeloe en Toedelijntje en springen op het springkussen. Met een speciale snoepkaart konden zij een snoepzak, ranja en een suikerspin halen. Rond vier uur eindigde de kindermiddag en maakte Raymon Hermans zijn entree op het podium.

Na Raymon Hermans speelden De Bijtels bekende hits. Ook DJ Tommy Santo kwam zondagmiddag voorbij. Om acht uur kwam er een einde dit feestelijke evenement.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Fotografie: Bas Haans

Klik hier voor het fotoalbum van zaterdagavond

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op