De Schakel
Uitgelicht
Albert en Tini Van Broekhoven-Beekes 65 jaar getrouwd

Afgelopen zondag 24 januari 2021 zijn Albert van Broekhoven en Tini Beekes vijfenzestig jaar getrouwd. Tini groeide op in Tilburg en het ouderlijk huis van Albert stond in de Burgemeester Brendersstraat. Na hun huwelijk betrokken ze de bovenverdieping van de…

Afgelopen zondag 24 januari 2021 zijn Albert van Broekhoven en Tini Beekes vijfenzestig jaar getrouwd. Tini groeide op in Tilburg en het ouderlijk huis van Albert stond in de Burgemeester Brendersstraat. Na hun huwelijk betrokken ze de bovenverdieping van de Oude Raadskelder die jarenlang daarna bekend stond als het cafetaria de Giel. Kort daarna verhuisden ze naar hun eerste eigen woning in de Molenstraat en in 1978 verhuisden ze naar hun huidige woning.

 

Albert was altijd aan het werk
Albert ging na zijn studie werken als boekhouder bij het garagebedrijf Klessens. Later ging het aan de slag bij aannemersbedrijf van de Meijden in de Kerkstraat. In zijn vrije tijd speelde
Albert jarenlang bij Jong Brabant in het eerste en op latere leeftijd in het veteranen team. Tevens was hij vele jaren penningmeester bij deze vereniging. Heel veel tijd werd er in deze vereniging gestoken en het was een kroon op zijn werk dat hij het huidige sportpark samen met de steun van vele andere kon realiseren. Voor deze jarenlange inspanningen werd hij geridderd.


Tini was altijd aan het zorgen

Tini bracht haar gezin groot. Altijd voor iedereen klaar staan. Zorgen voor haar schoonouders die later tegenover in Berkengaarde kwamen wonen. Dagelijkse zorg voor haar moeder die relatief vroeg alleen kwam te staan. Maar ook vele jaren voor de broer en zus van haar schoonouders, Ome Willem en Tante Jans. Tini kreeg helaas vanwege rugproblemen al op relatief jonge leeftijd te maken met een beperkte mobiliteit. Ze echte altijd voor iedereen klaar staan. Ook oppassen voor haar kleinkinderen hoorde daar zeker bij.

Albert: ‘Huidige sportpark Jong Brabant

kroon op mijn werk’


Samen actief
Beide zijn ze nu 90 jaar oud (en Tini volgende week 91) en bereiden ze samen de warme maaltijd en hun lunch. Op vaste tijden wordt er koffiegedronken en een kaartje gelegd. Beide hebben een i-Pad die veelvuldig wordt gebruikt om te puzzelen, wat uit te zoeken of om te mailen. Terwijl Albert zich bijna dagelijks bezighoudt met het onderhoud aan de tuin, zorgt Tini voor de blinkende deurknop en brievenbus aan de voordeur.

 

Het feest
Helaas hebben ze geen feest kunnen geven en was slechts een beperkt achtereenvolgend bezoek van de kinderen mogelijk. De klein- en achterkleinkinderen hebben allemaal een belletje gepleegd om oma en opa te feliciteren. Hopelijk kunnen ze in de tweede helft van dit jaar alsnog even samen stilstaan bij deze bijzondere mijlpaal.

 

Tekst: René van Broekhoven
Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op