De Schakel
Van Berkelse Bodem
Afsluiter van het jaar- frambozengebakje

Geloof het of niet, maar er hangen nog steeds frambozen op mijn tuin. Ze hebben het wel heel erg naar hun zin, dat ze nog steeds te vinden zijn. Natuurlijk kan ik er geen schaaltje vol meer van afhalen, maar…

Geloof het of niet, maar er hangen nog steeds frambozen op mijn tuin. Ze hebben het wel heel erg naar hun zin, dat ze nog steeds te vinden zijn. Natuurlijk kan ik er geen schaaltje vol meer van afhalen, maar zo eentje snoepen als je op de tuin bezig bent is lekker. Gelukkig heb ik nog wel wat frambozen in de vriezer en die gebruik ik voor het laatste recept van 2021.  Als tegenhanger van de appelbeignets, flappen en oliebollen gaan we aan de slag met frambozen.

We hebben nog niet zoveel suikers op in december toch? Dus daarom sluit ik af met een gebakje met frambozen. Ik vergeet gewoon de pepernoten, chocoladeletter, kerskransjes en het wellicht  overdadige kersteten wat we al op hebben deze maand.

Geniet ervan. En in januari gaan we weer terug naar ‘normaal’, althans wat het eten betreft.

 

Wat heb je nodig voor 4 frambozengebakjes:

8 kletskoppen

75 ml slagroom

1 kleine eetlepel poedersuiker, plus extra voor erover

1 theelepel geraspte sinaasappelschil

16 grote frambozen

 

  1. Klop de room met de suiker stijf. Klop de sinaasappelschil erdoor en schep het mengsel in een spuitzak.
  2. Maak de gebakjes door een kletskop met de platte kant neer te leggen, wat toefjes slagroom te spuiten en daar tussen de frambozen te doen. Vul de ruimte tussen de frambozen op met room. Sluit af met een kletskop en wat poedersuiker er bovenop gestrooid.

 

Ik wens u een mooi 2022!

Ellen de Visser

About the author

Related Posts