De Schakel
Bedrijf in beeld
Afscheid nemen in Coronatijd

Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding verzorgt al bijna 25 jaar uitvaarten in de regio Tilburg, Den Bosch en Waalwijk. Uitvaartbegeleidster Lilian van Linder is sinds 2015 de eigenaar, zij woont in Berkel-Enschot en heeft hier in de afgelopen jaren al veel…

Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding verzorgt al bijna 25 jaar uitvaarten in de regio Tilburg, Den Bosch en Waalwijk. Uitvaartbegeleidster Lilian van Linder is sinds 2015 de eigenaar, zij woont in Berkel-Enschot en heeft hier in de afgelopen jaren al veel uitvaarten mogen verzorgen.

‘Het blijft altijd extra bijzonder om in je eigen dorp samen met een familie een uitvaart te mogen regelen,’ vertelt Lilian, ‘onze slogan is Leven doe je op je eigen manier, afscheid nemen ook,maar de vraag is: hoe neem je nu goed afscheid in coronatijd?’

Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding volgt de richtlijnen van het RIVM. Lilian geeft aan dat ze merkt dat uitvaartondernemingen hier op verschillende manieren invulling aangeven. ‘Het is mijn missie om u het maximale te bieden binnen de huidige mogelijkheden.’
Dit is onze werkwijze:

  • Als u telefonisch contact opneemt om het overlijden van uw dierbare te melden dan vragen wij altijd of het overlijden met corona te maken heeft en of het een overlijden thuis, in het ziekenhuis of in een zorginstelling betreft.
  • Als opbaren thuis niet mogelijk of wenselijk is, dan kan dit in de rouwkamer bij de Willibrorduskerk in Berkel-Enschot of in een uitvaartcentrum in de directie omgeving.Lilian heeft zelf een Huis van Afscheid in Vught.
  • Lilian geeft aan dat, mits er op dit adres geen bewoners in quarantaine of verkouden zijn, een thuisopbaring altijd mogelijk is.  Dit geldt ook voor mensen die overleden zijn aan corona. De verzorging mag ook dan in het woonhuis plaatsvinden. Het zorgteam draagt tijdens het verzorgen van een overledene met corona, extra beschermende kleding. Nadat de overledene is verzorgd, zijn er volgens het RIVM geen beperkingen aan het contact van nabestaanden met de overledene. Direct contact met het gezicht wordt afgeraden. Goede handhygiëne daarna is wel noodzakelijk. Of een thuisopbaring in de zorginstelling ook mogelijk is, hangt af van de situatie op dat moment.
  • Als de nabestaanden niet in quarantaine zijn en niet verkouden zijn, is ook een persoonlijk gesprek bij u thuis om de uitvaart te regelen gewoon mogelijk.
  • Er kan altijd een crematie of een begrafenis plaatsvinden. Samen met de nabestaanden kijken we op dat moment naar de geldende regels en vooral naar wat er wél kan en wél mogelijk is.

Wilt u meer informatie? U kunt 24/7 kosteloos en geheel vrijblijvend contact opnemen met 013-8892895.

Wat Lilian u vooral wil meegeven als u met een overlijden in deze toch al moeilijke tijd te maken krijgt, is dat u zich ondanks het verdriet goed oriënteert en een uitvaartonderneming kiest die past bij uw wensen. Er is namelijk, ook in coronatijd, veel meer mogelijk dan u misschien denkt!

Tekst: Redactie (Bron: Dorien de Nijs Uitvaartbegeleiding)
Foto: Gijs Moonen

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op