De Schakel
Uitgelicht
Ad en Maria van Rijen 65 jaar getrouwd

Afgelopen zaterdag 10 juli was Maria, 87 jaar en geboren in Geldrop als jongste in een gezin met 7 kinderen, 65 jaar getrouwd met Ad 91 jaar, geboren in Tilburg als oudste in een gezin met 9 kinderen. Ad zat als…

Afgelopen zaterdag 10 juli was Maria, 87 jaar en geboren in Geldrop als jongste in een gezin met 7 kinderen, 65 jaar getrouwd met Ad 91 jaar, geboren in Tilburg als oudste in een gezin met 9 kinderen.

Ad zat als militair in Indië, net als de broer van Maria, ze waren dienstmaten. Ad zag een foto van Maria en met dat meisje wilde hij wel corresponderen en zo geschiedde 72 jaar geleden. Het begin van een mooi leven samen. In 1953 werd het wat meer dan schrijven alleen, toen kwam Ad terug uit Indië en gingen ze samen met een gehuurde auto toeren. Zo is de liefde langzaam gegroeid, 10 juli 1956 gingen ze trouwen in Geldrop. Het feest werd thuis gehouden, ze hadden 65 jaar geleden geen bruidstaart, dat hebben ze later ingehaald. Als er visite komt, wordt er vaak taart geserveerd, want visite is feest.

Ze hebben bijna hun hele huwelijkse leven in Tilburg gewoond. Ad en Maria begonnen samen op een kamer, daarna op een flat, toen verhuisden ze naar een huis en nu wonen ze twee jaar in Berkel Enschot. Ze vinden hier een warm bad met hun familie en buren.

Ze hebben alles samen opgebouwd door heel hard te werken. Ad heeft verschillende banen gehad na zijn tijd als militair en Maria runde het huishouden, ze hield en houdt van poetsen en koken en deed veel voor de kinderen. Koken deed ze met verse producten uit de volkstuin van Ad, 40 jaar zijn grootste hobby, naast vissen en klussen. Ze hebben een dochter en een zoon, 5 kleinkinderen en 2 achterkleinkinderen, het geluk kon en kan niet op volgens Maria.

 

Samen genieten van iedere dag

 

Ze hebben zich nooit een moment verveeld, nu puzzelen en lezen ze, lopen een rondje, lekker op het balkon zitten. Ze raken niet uitgepraat met elkaar, praten is het geheim.

Afgelopen zaterdag hebben ze hun 65etrouwdag gevierd met een mooi gezelschap. Als kers op de taart kwam burgemeester Weterings, Ad en Maria feliciteren met dit heugelijke feit. Het was een dag met een gouden randje, het bruidspaar wil iedereen bedanken die deze dag onvergetelijk heeft gemaakt.

 

Tekst: Ellen de Visser

Foto: Bas Haans

About the author

Related Posts

Bezorging

Familie de Brouwer
Telefoon: 013 - 540 07 41

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op