De Schakel
Nieuws
Aanleg bodemwarmte-bron appartementen Abdijkwartier – Koningsoord gestart!

In Koningsoord, pal naast het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot, realiseert GAP2 BV in samenwerking met de gemeente Tilburg en bouwbedrijf Pennings het project Abdijkwartier. Een project waarin veel aandacht wordt besteed aan duurzame toepassingen. Zo wordt voor de verwarming én…

In Koningsoord, pal naast het nieuwe Dorpshart van Berkel-Enschot, realiseert GAP2 BV in samenwerking met de gemeente Tilburg en bouwbedrijf Pennings het project Abdijkwartier. Een project waarin veel aandacht wordt besteed aan duurzame toepassingen. Zo wordt voor de verwarming én verkoeling van de appartementen bodemwarmte gebruikt die met behulp van bronnen wordt opgewekt. Het optimum qua duurzaamheid en comfort.

 

Afgelopen week was er een belangrijke mijlpaal. Bouwbedrijf Pennings startte namelijk met het aanleggen van de warmtebronnen in de grond die voor de opwekking van warmte (winterperiode) en verkoeling (zomerperiode) ten behoeve van de 68 appartementen in het Abdijkwartier gaan zorgen.

 

Het Abdijkwartier bestaat naast de 44 appartementen in gebouw Noon (met eigen parkeerterrein) en de 24 appartementen in gebouw Completen (met half verdiepte parkeergarage) ook uit 5 eengezinswoningen, Vespers genaamd. Ook de eengezinswoningen worden gasloos en duurzaam uitgevoerd. Voor de eengezinswoningen worden zogenaamde luchtwarmte pompen toegepast, daarmee wordt warmte uit de omgevingslucht gewonnen.

 

Het project ligt op 1 minuut lopen van het nieuwe Dorpshart met tal van voorzieningen. In en om haar sfeervolle winkelstraten vind je supermarkten, gezellige boetiekjes en allerlei andere middenstand, maar ook de huisartsen en zorgvoorzieningen zijn dichtbij. Om de hoek ligt een grote recreatieplas,  één van de drie basisscholen en het project ligt op 10 minuten rijafstand van het centrum van Tilburg.

 

De verkoop is reeds gestart en er is nog een aantal appartementen en woningen te koop. Meer informatie is te vinden op www.abdijkwartier.nl en te verkrijgen via de betreffende makelaars (KIN Makelaars en Peeters-Bouckaert Makelaars).

PBn, 16-3-2021

GAP2 BV

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op