De Schakel
Nieuws
90 jaar Muziekvereniging Concordia en dat wordt groots gevierd!

Het was burgemeester Panis die in 1934 het initiatief nam voor de oprichting van een harmonie omdat er tot dan toe bij gelegenheden muziek van buiten Berkel-Enschot ingevlogen moest worden. Muziek zou voor eensgezindheid kunnen zorgen en dus zou de…

Het was burgemeester Panis die in 1934 het initiatief nam voor de oprichting van een harmonie omdat er tot dan toe bij gelegenheden muziek van buiten Berkel-Enschot ingevlogen moest worden. Muziek zou voor eensgezindheid kunnen zorgen en dus zou de muziekvereniging geen andere naam dan Concordia, de Latijnse benaming voor eendracht of eensgezindheid, kunnen krijgen.’ informeert Susan van Lieshout voorzitter van Mv Concordia me.

‘Ik was 9 en had Candy Dulfer als grote voorbeeld. Saxofoon spelen mocht nog niet; mijn handen waren te klein. Ik volgde oriëntatielessen en mocht uiteindelijk op saxofoon les. Mijn oma is nog steeds mijn grootste fan. De harmonie vond ik maar suf. Ik werd lid van een band en genoot van het muziek maken. Mijn kinderen heb ik ook aangestoken met het virus. Er wordt gedrumd, piano en klarinet thuis gespeeld. Mijn vooroordeel weerhield me niet om 10 jaar geleden  bij de harmonie in Berkel-Enschot te gaan kijken en zie nu eens. Ik werd lid en ben inmiddels voorzitter. Mijn doel is om muziek voor het dorp te behouden, dat iedereen muziekles kan krijgen in het dorp en dat er bij gelegenheden er ook in de toekomst livemuziek is.

Concordia is erbij!

‘Concordia bestaat uit 2 orkesten; het midden-orkest, het harmonieorkest en we zijn bezig met het opstarten van een jeugdensemble. Het repertoire is gevarieerd. Van jazz naar carnavaleske nummers en van klassieke muziek naar Europapa van Joost Klein.

Concordia kom je overal tegen; tijdens de avond4daagse, het Halloweenconcert in Koningsoord, de kersttocht, het nieuwjaarsconcert i.s.m. de dorpsraad in De Schalm, de Concertserie Verrassende Ontmoetingen. Er wordt bewust gekozen voor spraakmakende projecten.

Daarnaast kunnen basisschoolleerlingen deelnemen aan de Try-out cultuur op 12, 19 en 26 juni om kennis te maken met  muziek. Aanmelden kan nog, jeugdensemb!e@mv-concordia.nl.

 

Ontmoet ons

‘De leeftijd en het niveau varieert onder de leden. Zo speelt het oudste lid al 72 jaar bij de harmonie en had een jeugdlid de solo tijdens afgelopen Koningsconcert. Iedereen is welkom, mag zich op zijn eigen niveau ontwikkelen en moet de kans krijgen om een solo te spelen. Als lid kun je kosteloos een muziekinstrument lenen. Bovendien krijg je als nieuw lid korting op de lessen; 30% in het eerste jaar en 10% in  de daarop volgende jaren. Kom gerust een keertje binnenlopen op woensdagavond in ’t Muziekhuis om te luisteren of mee te doen. Iedereen is welkom; ook (oudere) muzikanten en/of vrijwilligers.

‘t Muziekhuis, gelegen aan de Generaal Eisenhouwerweg 1a is eigendom van Concordia. Los van de eigen repetities, biedt het andere verenigingen en Factorium de gelegenheid om samen te komen.’

 

29 juni Sing a Long concert

‘Het 90 jarig bestaan wordt gevierd met een gratis Sing a long concert op 29 juni van 20.00 en 22.00 uur tussen Hemels en Aards. Ook de deelnemers van de try-outcultuur treden samen met de orkesten op. De songteksten worden uitgedeeld, zodat iedereen uit volle borst mee kan zingen. Het belooft een memorabele hartverwarmende gemeenschapservaring in Berkel-Enschot te worden. Dus noteer deze in je agenda!

Tekst en foto’s: Simone van Zundert

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op