De Schakel
Nieuws
Diamanten bruiloft Jan en Lenie Dekkers

Vandaag, op 11 mei 2020, zijn Jan en Lenie Dekkers 60 jaar getrouwd. Het grote feest dat op 10 mei gevierd zou worden, kan vanwege de corona crisis geen doorgang vinden. Het echtpaar en de familie zullen deze dag echter…

Vandaag, op 11 mei 2020, zijn Jan en Lenie Dekkers 60 jaar getrouwd. Het grote feest dat op 10 mei gevierd zou worden, kan vanwege de corona crisis geen doorgang vinden. Het echtpaar en de familie zullen deze dag echter niet zomaar voorbij laten gaan.

Berkel en Enschot
Hij, Jan, was 20 jaar en woonde in Enschot, zij, Lenie, was 18 jaar en woonde in Berkel. Hij zag haar geregeld als hij langs het dorp kwam fietsen. Gelukkig lagen Berkel en Enschot geen werelden uit elkaar, want de vonk sloeg al snel over en zo fietste Jan heel wat op en neer. Toen hij bij de Mariniers zat en naar Nieuw-Guinea moest, heeft Lenie op hem gewacht. Hoe romantisch is dat! Al gauw trouwden zij en zijn hun hele leven in Berkel-Enschot blijven wonen.

Fietsen
Fietsen heeft Jan veel gedaan. Voor plezier, maar ook voor zijn werk als postbode. Lenie werkte 10 jaar in de apotheek in het dorp toen de kinderen naar school gingen. Jan en Lenie maken ook graag samen fietstripjes. Zelfs nu ze al de respectabele leeftijd van 85 en 82 jaar hebben bereikt, is dat iets wat ze nog steeds graag samen doen. Vorig jaar zijn ze zelfs nog een aantal keer op en neer gefietst naar Baarle-Nassau. ‘Maar dat hield ik echt niet meer vol hoor’, lacht Lenie.

Familie
Inmiddels is het echtpaar uitgegroeid tot een familie met drie dochters; Margit, Connie en Anja en zes kleinkinderen, waarvan de jongste 20 en de oudste 31 jaar is. Met de hele familie zou het echtpaar op 10 mei het 60-jarig huwelijk vieren. Helaas gooide de corona crisis roet in het eten, maar Lenie verwacht wel dat de kinderen nog iets doen op de dag zelf, ‘want we moesten die dag niks in huis halen en niet weg gaan’ zegt Lenie. Deze bijzondere dag zomaar voorbij laten gaan doen ze dan ook niet. ‘We mogen niet mopperen, we zijn nog gezond en hebben het goed met elkaar’, zegt Lenie, ‘en ik hoop dat we zo nog even door mogen gaan.’

Dat hopen wij ook, van harte gefeliciteerd!

Tekst: Kelly Heijzelaar
Foto: Bas Haans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op