De Schakel
Reportage
8 kampioenen tijdens Heukelomse Ruiterdagen

Manege De Gulle Ruif was afgelopen weekend het toneel van de Heukelomse Ruiterdagen. Amateurruiters strijden tijdens dit festijn met hun paarden om de eerste plaats in hun klasse. RVJ de Ruif organiseert de ruiterdagen al jaren met veel succes. Ook…

Manege De Gulle Ruif was afgelopen weekend het toneel van de Heukelomse Ruiterdagen. Amateurruiters strijden tijdens dit festijn met hun paarden om de eerste plaats in hun klasse. RVJ de Ruif organiseert de ruiterdagen al jaren met veel succes.

Ook dit jaar heeft de organisatie niets te klagen. ‘Het is prachtig weer en de sfeer is heel ontspannen’, zei Jan Kersten, voorzitter van de vereniging, over de Ruiterdagen. Het dressuurevenement begon zaterdag om 12 uur aan de Laag Heukelomseweg en eindigde op zondagmiddag. Het evenement was gratis te bezoeken.

Demonstraties op muziek
Naast de wedstrijden, trokken de twee demonstraties ook bekijks van buiten de paardensportwereld. Het beste achttal van de manege mag ieder jaar een kür rijden tijdens de Ruiterdagen. Tijdens deze vriendschappelijke kuur konden bezoekers een prachtig samenspel van de ruiters en paarden zien. Zij reden figuren op de muziek.

Naast de vriendschappelijke kür vond er ook een tweede demonstratie plaats. De ruiters reden met hun paarden verplichte figuren op muziek en konden voor deze demonstratie punten behalen. Alle wedstrijden en demonstraties vonden buiten op het terrein van De Gulle Ruif plaats.

Deskundige jury
De wedstrijden en deze kür werden beoordeeld door een deskundige jury van KNHS leden. Winnaars konden een geldprijs en een beker bemachtigen. De KNHS, Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie, is de vereniging die ruiters met een eigen paard vertegenwoordigd.

Overzicht klasse, kampioenen met naam paard
Klasse b Ilona van Loon met Illy
Klasse l1 Nikki Pije met Evita BR
Klasse l2 Anita Roozen met Hildalgo the future
Klasse m1 Marieke Pijnenburg met G-force
Klasse m2 Joyce van de Sande met Guiliëtte
Klasse z1 Nina Mutsaers met Garina s
Klasse z2 Audrey Broekmeulen met Fiesta
Klasse zzl Lotte van de Heuvel met Pipijn

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans
Video: Marcel Panis en Bart van Rijsewijk

Klik hier voor het foto album
Klik hier voor de video

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op