De Schakel
Nieuws
60-jarig jubileum Cees en Annie Robben

Cees (87) en Annie (86) Robben kijken terug op zestig mooie jaren samen nu hun 60-jarige jubileum dichterbij komt. Op 8 juli vieren zij het jubileum met familie en vrienden bij Bosch en Duin in Udenhout. Cees en Annie Robben…

Cees (87) en Annie (86) Robben kijken terug op zestig mooie jaren samen nu hun 60-jarige jubileum dichterbij komt. Op 8 juli vieren zij het jubileum met familie en vrienden bij Bosch en Duin in Udenhout. Cees en Annie Robben wonen al sinds het begin van hun huwelijk in Berkel-Enschot en hebben zich actief ingezet voor verschillende vrijwilligersorganisaties in het dorp en voor de kerk.

Cees en Annie leerden elkaar kennen in Udenhout. ‘Cees zat op de landbouwschool en ik op de huishoudschool. Iedere dag fietste ik langs zijn schoolplein en zo raakten we aan de praat’, aldus Annie Robben. Zij hadden meteen een klik met elkaar en na zes jaar verkering stapten Cees en Annie Robben in het huwelijksbootje. ‘We hebben dit huis in Berkel-Enschot gekocht en zijn hier altijd blijven wonen. Ondanks onze gezondheid is het fijn dat we hier nog op onszelf kunnen wonen en lekker naar buiten kunnen’, zegt Annie.

Het echtpaar kreeg samen zeven dochters die allemaal in het huis in Berkel-Enschot zijn geboren. Ook genieten zij nog steeds met volle teugen van inmiddels twaalf kleinkinderen. ‘We hebben genoten van de uitstapjes en genieten nu ook van de momenten samen met onze kinderen en kleinkinderen.’ Voorheen maakte het echtpaar veel (bus)reizen in Nederland en het buitenland. ‘We vonden het ook heerlijk om samen te fietsen.’

In het dagelijks leven werkte Cees voor de Rabobank. Dit heeft hij veertig jaar gedaan terwijl Annie voor het gezin zorgde. In het dorp heeft Annie Robben veel vrijwilligerswerk voor de kerk verricht. Daar kreeg zij onder meer een Pauselijke onderscheiding Pro Ecclesia Et Pontifice voor. Deze onderscheiding wordt alleen gegeven als iemand zich meer dan 25 jaar op een bijzondere wijze heeft ingezet voor de kerk en samenleving. Ook Cees Robben kreeg erkenning voor zijn inzet door zijn riddering tot lid in de Orde van Nassau. Hij was onder meer secretaris bij de Wielerronde en correspondent voor De Schakel.

Tekst: Annebelle Nooteboom
Foto: Peter Timmermans

 

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op