De Schakel
Ondernemend
6 tips om je wifiverbinding op kantoor te verbeteren

Stel je deze vertrouwde omgeving voor. Je hebt onvermoeibaar aan een project gewerkt. Wanneer je het uiteindelijk op afstand aan de klant presenteert, wordt de verbinding steeds onderbroken en valt je pitch uit elkaar. Een trage internetverbinding op kantoor is…

Stel je deze vertrouwde omgeving voor. Je hebt onvermoeibaar aan een project gewerkt. Wanneer je het uiteindelijk op afstand aan de klant presenteert, wordt de verbinding steeds onderbroken en valt je pitch uit elkaar. Een trage internetverbinding op kantoor is een van de meest frustrerende dingen, vooral nu steeds meer meetings online plaatsvinden. Gelukkig zijn er diverse dingen die je zelf kunt doen om je wifiverbinding op je werkplek te verbeteren. Hieronder vind je de belangrijkste tips!

  1. Beveilig je netwerk

Je eerste stap zou het beveiligen van je netwerk moeten zijn. Als de wifi-instellingen van je kantoor openbaar zijn, hebben mensen binnen bereik er toegang toe. Hoe onwaarschijnlijk je ook denkt dat het is dat iemand het signaal opvangt, stel een sterk wachtwoord in om het veilig te houden. Je wachtwoord zorgt ervoor dat buitenstaanders niet kunnen downloaden en beschermt je tegen gegevensdiefstal. Je moet het wachtwoord periodiek wijzigen om ervoor te zorgen dat voormalige werknemers of gasten er later geen toegang meer toe hebben.

  1. Neem zakelijk glasvezel

Je wifisnelheid verbeteren hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. Door simpelweg een internetabonnement met zakelijk glasvezel af te sluiten, zul je direct merken dat het internet op je kantoor sneller werkt. Dit zorgt niet alleen voor een snellere verbinding, maar glasvezel verbetert ook de betrouwbaarheid van je connectie. Je zult dus merken dat je wifi niet snel ineens wegvalt of trager wordt. Je wifiverbinding op kantoor wordt simpelweg stabieler én sneller door te kiezen voor zakelijk glasvezel, maar helaas is dit nog niet overal verkrijgbaar.

  1. Plaats je router optimaal

Vaak is de plaatsing van je router verantwoordelijk voor slechte snelheid en onderbrekingen in de verbinding. Plaats je router op een verhoogde plek in plaats van hem op de grond te plaatsen. Je zult ook door het kantoor moeten lopen om te ontdekken waar het de hoogste signaalsterkte ontvangt.

Een juiste plaatsing zal de wifisnelheid op kantoor aanzienlijk helpen verbeteren.

  1. Werk de firmware van je router bij

Daarnaast heb je een bijgewerkte routerfirmware nodig om het netwerk naadloos te kunnen blijven gebruiken. Je internetproviders werken continu aan verbeteringen en updates om het aanpassingsvermogen aan te passen en de prestaties te verbeteren. Zonder de nieuwste updates zul je waarschijnlijk problemen ondervinden met de wifisnelheid en -connectiviteit. Blijf dus op de hoogte van updates.

  1. Verminder draadloze interferentie

Het kan zijn dat je router een kanaal gebruikt dat in het begin optimaal was, maar nu overvol is geraakt. Verander je kanaal naar een minder druk kanaal om draadloze interferentie te verminderen en betere snelheden te krijgen.

  1. Geef toepassingen prioriteit

Je zou geen onderbrekingen tijdens je vergadering hebben ondervonden als Google Meet, Zoom of het door je gekozen vergaderplatform prioriteitstoegang had. Met de juiste interface voor wifibeheeroplossingen kun je prioriteit geven aan een reeks applicaties voor ononderbroken toegang. Deze ongelooflijke functie help je de focus op essentiële werktoepassingen te vergroten zonder de noodzakelijke toepassingen te verbieden die verantwoordelijk zijn voor het grootste deel van het onproductieve gebruik.

#24webvertising #ondernemend

About the author

Related Posts

Bezorging

Patric de Brouwer
bezorging@schakel-nu.nl

Vragen/opmerking?
Neem contact met ons op